Şcoala siguranţei Tedi, la a 5-a generaţie de elevi

”Dacă eu vin la voi acasă şi vă spun să deschideţi uşa, că m-a trimis mama voastră să aduc ceva, îmi deschideţi?” întreabă Comisarul Şef Angela Chirvăsuţă. – ”Nuuuu!” au răspuns întru-un glas 48 de copii. ”Ce mai trebuie să facem acasă pentru a ne simţi în siguranţă?” a mai întrebat Comisarul Şef. De undeva din rândul de la geam, un băieţel răspunde: ”Curăţenie!”.

Articol cu conținut publicitar

1338 afișări
Imaginea articolului Şcoala siguranţei Tedi, la a 5-a generaţie de elevi

(P) Şcoala siguranţei Tedi la a 5-a generaţie de elevi!

Acesta este doar un scurt moment din lecţia desfăşurată cu elevii claselor I de la Liceul Tehnologic ”Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti, Giurgiu. Întrebări practice le-au fost adresate celor mici pentru verificarea şi consolidarea cunoştinţelor. Răspunsurile, unele nu lipsite de amuzament, au demonstrat că elevii cunosc o parte din regulile privind siguranţa lor.

Dar mai sunt multe de învăţat aşa că Tedi, prietenul îndrăgit al celor mici, le oferă acestora prin programul Şcoala siguranţei Tedi ocazia de a-şi însuşi cât mai multe informaţii privind siguranţa. Pentru al 5-lea an consecutiv, Şcoala siguranţei Tedi şi-a deschis porţile pentru o nouă generaţie de elevi de clasa I. În anul şcolar 2019-2020, 39.727 de copii din toată ţara vor învăţa cum să conştientizeze pericolele care îi înconjoară, cum să le evite şi cum să le gestioneze în cazul apariţiei lor. Această nouă generaţie se va adăuga celor 140.000 de elevi absolvenţi ai primilor 4 ani de şcoală Tedi.

Programul educativ iniţiat şi implementat de către compania Maspex Romania prin brandul Tedi, se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cu Poliţia Română.

Odată cu finalizarea procesului de înscriere la Şoala siguranţei Tedi, în luna octombrie 2019, structurile locale de analiză şi prevenire a criminalităţii şi poliţie rutieră desfăşoară în şcolile din ţară sesiuni de informare pentru evitarea pericolelor inerente din viaţa de zi cu zi.

La şcoala din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, elevii au interacţionat cu specialiştii Poliţiei Române din structurile de prevenire, rutieră şi cu reprezentanţi ai ISU. Aceştia au fost prezenţi şi cu tehnica din dotare, poliţiştii realizând o serie de demonstraţii pe înţelesul celor mici.

Copiii au adresat mai multe întrebări specialiştilor prezenţi la eveniment. O fetiţă a vrut să ştie dacă, în caz de incendiu, se poate întoarce în încăpere pentru a-şi recupera un lucru. Pentru a-i lămuri, pompierii prezenţi le-au explicat în detaliu regulile.

În fiecare an întâlnim copii isteţi, curioşi şi atenţi la tot ce este nou. Este o încântare să-i asculţi şi să le vezi ochii care exprimă concentrare şi implicare. Ne bucurăm mult de faptul că celor mici le place la Şcoala siguranţei Tedi, locul în care joaca şi educaţia îşi dau mâna ca doi buni prieteni. Maspex România are certitudinea că, prin acest program, facem paşi mari în direcţia creşterii siguranţei copiilor.”- Ioana Vişean, Director de comunicare Maspex România.

Activităţile concepute pentru predarea informaţiilor despre siguranţă respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc. La vârsta de 6-7 ani, copilul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social şi emoţional prin joacă. Proiectul Tedi nu are drept scop învăţarea pe de rost a unor informaţii, ci asimilarea unor cunoştinţe şi dezvoltarea unui set de abilităţi la care copilul să apeleze în diverse situaţii.

Parteneriatul cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Poliţia Română a asigurat adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor şi respectarea dreptului acestora la o educaţie de calitate.

Prin activităţile desfăşurate cu cei mici ne asigurăm că vom avea o generaţie de copii informaţi, descurcăreţi în orice situaţie şi capabili să discearnă binele de rău şi siguranţa de pericol. Pentru părinţi, cea mai mare bucurie este să descopere că elevii de clasa I ştiu să se comporte corect, să fie în siguranţă şi să evite riscurile atunci când adulţii nu sunt în preajma lor pentru a-i proteja.” – Comisar Şef de Poliţie Sorin STĂNICĂ, Director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Tedi asigură gratuit suportul didactic care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului şcolar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele şi activităţile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii vor învăţa reguli de siguranţă rutieră, siguranţă la locul de joacă dar şi cum să navigheze în siguranţă pe internet pentru a evita situaţiile periculoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici