Studiu: 1.000 de miliarde de dolari părăsesc Londra, din cauza Brexit

Bănci, asigurători şi companii financiare intenţionează să transfere active în valoare de 1.000 de miliarde de dolari din Marea Britanie către restul Europei, pe măsură ce incertitudinile legate de Brexit capătă amploare, arată un studiu realizat de EY, citat de Bloomberg.

2192 afișări
Imaginea articolului Studiu: 1.000 de miliarde de dolari părăsesc Londra, din cauza Brexit

Studiu: 1.000 de miliarde de dolari părăsesc Londra, din cauza Brexit

Firma de consultanţă afirmă că valoarea poate fi mai mare, pentru că multe firme nu au declarat în mod public valoarea transferului de active.

Potrivit estimării unui alt grup, până la 800 de miliarde de euro de active bilanţiere s-ar putea muta doar în Frankfurt.

EY spune că estimarea sa "conservatoare" se bazează pe declaraţiile a 20 de companii care au anunţat transferuri de active din Londra.

Mai mult de 7.000 de locuri de muncă s-ar putea reloca din Londra în curând, apreciază EY, deşi companiile încearcă să angajeze la nivel local din cauza costurilor de mutare a personalului.

La Paris, Frankfurt, Dublin şi alte oraşe din Uniunea Europeană sunt adăugate aproximativ 2.000 de noi posturi de către firmele financiare care până în prezent au deplasat din Londra numai personal esenţial, potrivit raportului.

De la finele anului trecut băncile mari au început să crească numărul personalului care se mută la Frankfurt, autorităţile de reglementare solicitând ca cea mai mare parte a personalului şi resursele IT să se afle în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici