Ţara care eliberează 85.000 de deţinuţi din închisori din cauza coronavirusului. Situaţia a devenit dramatică

  • Iran e una din cele mai afectate ţări de Covid-19
  • Autorităţile au decis să elibereze deţinuţi din închisori
  • Mai mulţi deţinuţi au fost infectaţi cu noul coronavirus
9120 afișări
Imaginea articolului Ţara care eliberează 85.000 de deţinuţi din închisori din cauza coronavirusului. Situaţia a devenit dramatică

Ţara care eliberează 85.000 de deţinuţi din închisori din cauza coronavirusului. Situaţia a devenit dramatică

Iran a decis să elibereze temporar 85.000 de prizonieri din închisori, inclusiv deţinuţi politic, a anunţat un purtător de cuvânt marţi, ca răspuns al epidemiei de coronavirus care a afectat grav toată ţara, scrie Asharq Al Awsat.

"Aproximativ 50% din cei eliberaţi au legătură cu securitatea. Închisorile au luat măsuri de precauţie pentru a preveni erupţii de coronavirus", a declarat Gholamhossein Esmail, purtătorul de cuvânt al departamentului de justiţie.

În Iran au murit 853 de oameni, iar aproape 15.000 sunt infectaţi, una din ţările cele mai afectate, după China şi Italia.

În ciuda faptului că 9 din 10 persoane infectate din Orientul Mijlociu provin din Iran, autorităţile nu au instaurat carantină. Vineri este Anul Nou persan, iar autorităţile au înăsprit măsurile de controale la intrările în oraşele mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici