Tragedie în motociclism. Jason Dupasquier, pilot în vârstă de 19 ani, a murit după un accident la calificările de la Marele Premiu al Italiei

  • Pilotul de Moto3, Jason Dupasquier, a decedat astăzi.
  • Elveţianul de 19 ani a suferit un accident în calificările Marelui Premiu al Italiei.
  • Deşi a fost transportat cu elicopterul la spital, imediat după ce a fost stabilizat, Jason nu a supravieţuit leziunilor.
2253 afișări
Imaginea articolului Tragedie în motociclism. Jason Dupasquier, pilot în vârstă de 19 ani, a murit după un accident la calificările de la Marele Premiu al Italiei

Tragedie în motociclism. Jason Dupasquier, pilot în vârstă de 19 ani, a murit într-un accident la calificările de la Marele Premiu al Italiei

Jason Dupasquier, un motociclist elveţian în vârstă de 19 ani, a murit după ce a fost implicat într-un accident grav în timpul sesiunii de calificare de sâmbătă la Marele Premiu al Italiei, a anunţat duminică MotoGP.
 
"Dupasquier a fost implicat într-un accident, între virajele 9 şi 10, urmat de steagul roşu", se menţionează în declaraţie.
 
„Vehiculele echipelor de intervenţie medicală FIM au ajuns imediat la faţa locului, iar motociclistul elveţian a fost asistat medical înainte de transferul cu elicopterul, într-o stare stabilă, la spitalul Careggi din Florenţa.
 
În ciuda eforturilor depuse de personalul medical şi de toţi cei care l-au îngrijit pe motociclistul elveţian, spitalul a anunţat că, din păcate, Dupasquier a decedat din cauza rănilor sale", se arată în declaraţia MotoGP, citată de CNN.
 
Echipa sa, Prüstel GP, a postat pe Facebook mesajul: "Suntem devastati, iar în acest moment toate gândurile noastre sunt alături de familia lui Jason. Nu vei fi niciodată uitat, Jason". 
 
Dupasquier se afla în al doilea sezon în Campionatul Mondial Moto3. El s-a clasat pe locul 12 în clasament cu 27 de puncte.

Dupasquier şi-a început cariera în Supermoto, unde a fost campion naţional elveţian de mai multe ori. A câştigat titlul NEC Championship Moto3 în 2016, înainte de a trece la Campionatul Mondial de juniori, un an mai târziu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici