Tratamentul care ar putea vindeca o boală ce afectează zeci de mii de români. Descoperirea cercetătorilor

  • O echipă de cercetători din SUA a descoperit un tratament care ar putea stopa evoluţia bolii Parkinson
  • Tratamentul blochează o proteină care se acumulează anormal în creier
  • Peste zece milioane de persoane din toată lumea suferă de această boală
4888 afișări
Imaginea articolului Tratamentul care ar putea vindeca o boală ce afectează zeci de mii de români. Descoperirea cercetătorilor

Tratamentul care ar putea vindeca o boală ce afectează zeci de mii de români

O echipă de cercetători de la Universitatea Rutgersdin din SUA a descoperit un tratament care ar putea stopa evoluţia bolii Parkinson, potrivit Medical News Today.

Tratamentul blochează o proteină care se acumulează anormal în creier în cazul bolii Parkinson. Aceasta deteriorează şi provoacă moartea celulelor creierului..

Cercetătorilor le-a fost greu să distrugă proteina, pentru că aceasta nu are o structură fixă şi îşi modifică forma, aşa că au descoperit un tratament care previne acumularea acestei proteine în creier.

Cei care au pus la punct tratamentul spun că el ar fi eficient în cazul pacienţilor aflaţi în primele stadii ale bolii.

Tremurul, rigiditatea, tulburările de echilibru şi de coordonare sunt principalele simptome ale bolii Parkinson.

Peste zece milioane de oameni suferă de această maladie neurodegenerativă în toată lumea.

În România, în acest moment, sunt peste 72.000 de pacienţi care suferă de această boală, conform datelor furnizate de Asociaţia de Luptă împotriva bolii Parkinson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici