Trump a avertizat, în deschiderea Convenţiei republicane, că „alegerile din SUA vor fi fraudate”

  • Preşedintele american Donald Trump a avertizat că oponenţii săi, democraţii, ar putea „fura” alegerile din noiembrie.
  • Trump: „Se folosesc pe Covid pentru a frauda poporul american. (..) Singura modalitate prin care pot câştiga alegerile este să le fraudeze"
  • Trump şi-a repetat afirmaţiile mult comentate conform cărora buletinele de vot prin poştă ar putea duce la fraudarea alegătorilor.
  • În prima zi a Convenţiei Naţionale a Republicanilor, Donald Trump a fost desemnat formal candidatul partidului la alegeri
371 afișări
Imaginea articolului Trump a avertizat, în deschiderea Convenţiei republicane, că „alegerile din SUA vor fi fraudate”

Trump a avertizat, în deschiderea Convenţiei republicane, că „alegerile din SUA vor fi fraudate”

Preşedintele american Donald Trump i-a avertizat pe colegii săi republicani că oponenţii lor, democraţii, ar putea „fura” alegerile din noiembrie, într-un declaraţie ţinută în prima zi a Convenţiei Partidului Republican, care are loc în North Carolina.

Adresându-se delegaţilor la convenţia unde a fost desemnat candidat la preşedinţie, care a fost redusă dramatic de restricţiile pentru Covid-19, Trump i-a acuzat pe democraţi că s-ar „folosi de Covid pentru a fura alegerile”.

„Se folosesc pe Covid pentru a frauda poporul american. (..) Singura modalitate prin care pot câştiga alegerile este să le fraudeze", a spus el. „Vom câştiga”. ”, a declarat Trump în faţa delegaţilor.

Trump şi-a repetat afirmaţiile mult comentate conform cărora buletinele de vot prin poştă ar putea duce la fraudarea alegătorilor. Actualul preşedinte al SUA a afirmat în mod repetat că votul extins prin e-mail - ca măsură de precauţie din cauza pandemiei de coronavirus - va duce la „alegerile cele mai corupte” din istoria SUA.

Ellen Weintraub, comisarul Comisiei Electorale Federale, a declarat: „Pur şi simplu nu există o bază pentru teoria conspiraţiei potrivit căreia votul prin poştă duce la fraudă. Niciuna”.

Votul prin poştă este folosit de armata americană şi chiar de Trump însuşi şi membrii familiei sale, scrie BBC.

Dar o încetinire recentă a livrărilor prin poştă din cauza măsurilor de economisire a costurilor în sistemul poştal din SUA a alimentat îngrijorarea că buletinele de vot nu ar putea fi returnate în ziua alegerilor.

În plus, mai multe state au început să-şi modifice legile electorale pentru a permite numărarea buletinelor de vot la câteva zile după viitoarele alegeri prezidenţiale, ceea ce unii analişti spun că se tem că ar putea duce la întârzieri în declararea învingătorului prezidenţial.

Trump a fost nominalizat oficial candidatul republican la convenţia partidului său din oraşul Charlotte. Suporterii l-au aclamat, scandând: "Încă patru ani!"

Preşedintele va susţine joi un discurs oficial de acceptare a nominalizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici