Turnul Eiffel va fi protejat de un perete de sticlă antiglonţ cu înălţimea de 2,5 metri

Primăria din Paris intenţionează să construiască un perete de sticlă antiglonţ, cu o înălţime de 2,5 metri, în jurul Turnului Eiffel, un proiect care se înscrie în cadrul unui plan complex care prevede alocarea sumei de circa 300 de milioane de euro pentru consolidarea securităţii monumentului.

2732 afișări
Imaginea articolului Turnul Eiffel va fi protejat de un perete de sticlă antiglonţ cu înălţimea de 2,5 metri

Turnul Eiffel va fi protejat de un perete de sticlă antiglonţ cu înălţimea de 2,5 metri (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Primăria Parisului a anunţat că acest perete antiglonţ va înlocui barierele considerate inestetice care au fost instalate cu ocazia campionatului de fotbal Euro 2016, scrie France 24.

"Vom înlocui grilajele metalice de pe axele nord şi sud cu panouri de sticlă, care le vor permite parizienilor şi vizitatorilor să aibă parte de o vedere foarte agreabilă spre monument din parcul Champ de Mars şi de pe podul Iena", a indicat într-un comunicat Jean-François Martins, adjunct în Departamentul de Turism din cadrul primăriei conduse de Anne Hidalgo.

"Suntem în faza de cerere de oferte", a adăugat acesta, precizând că în acest aspect vor fi consultaţi arhitecţi din cadrul Bâtiments de France ( n.r.care aparţin corpului de arhitecţi şi urbanişti ai statului care au optat pentru secţiunea "patrimoniu"). Proiectul care va fi ales va trebui apoi aprobat de Ministerul Mediului şi de comisia de situri", a mai spus acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici