Un loc înfricoşător va fi transformat într-un hotel de lux. Cât va costa cazarea într-un fost buncăr nazist din Hamburg

Un fost buncăr nazist din Hamburg, Germania, va fi transformat în hotel de lux, cu o grădină spectaculoasă pe acoperiş, iar clădirea va fi inaugurată la mijlocul anului 2021, potrivit CNN.

841 afișări
Imaginea articolului Un loc înfricoşător va fi transformat într-un hotel de lux. Cât va costa cazarea într-un fost buncăr nazist din Hamburg

Flakturm IV (Turnul Flak IV) sau Hochbunker, situat în districtul St Pauli din Hamburg, este o mărturie a trecutului marcat de război al Germaniei. Construit în 1942, în 300 de zile, buncărul a fost folosit în mod constant de la înfrângerea naziştilor, trei ani mai târziu.

Iniţial, acolo au locuit civilii rămaşi fără case, apoi spaţiul a fost folosit de un post de televiziune şi, ulterior, pentru diverse alte afaceri.

 

Din anii 1990, a devenit cunoscut ca "buncărul media", fiind spaţiu pentru circa 40 de firme, de la cluburi de noapte la staţii de radio şi studiouri, potrivit Oficiului de turism din Hamburg.

 

 

Întregul complex, inclusiv peisajul, va fi transformat în vederea construirii noului hotel nhow Hamburg, care aparţine NH Hotel Group.

Va fi un hotel cu 136 de camere, care vor costa de la 100 de euro pe noapte, cu un bar, o cafenea, un restaurant şi un parc construit pe acoperiş. Parcul, care va include şi un memorial dedicat victimelor nazismului, va putea fi folosit de turişti şi localnici, oferind o vedere panoramică a oraşului.

Peste o mie de buncăre au fost construite în Hamburg în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar Hochbunker era unul dintre cele mai mari din Germania. potrivit site-ului oraşului Hamburg. În 1942, aproximativ 1.000 de persoane condamnate la muncă silnică au fost aduse să construiască buncărul, cu dimensiuni la bază de 75 x 75 metri şi cu o înălţime de 35 de metri, zidurile având o grosime de 3,5 metri.

Buncărul putea adăposti 18.000 de persoane, iar intrarea era lată, pentru a permite trecerea cărucioarelor de bebeluşi. În timpul raidurilor aeriene din vara anului 1943, circa 25.000 de persoane au mers să se adăpostească acolo.

Planurile de demolare de după război au fost anulate, din cauza cantităţii mari de explozibili care ar fi fost necesară în acest sens şi care ar fi afectat şi zonele învecinate.

Frank Schulze, purtător de cuvânt pentru Buncărul St Pauli, spune că noul proiect a fost parte a unei iniţiative a localnicilor, care îşi doreau o "grădină urbană în vecinătate".

Schulze a declarat pentru CNN că lanţul hotelier nu gestionează planurile de construcţie, fiind chiriaş ca şi celelalte 40 de companii care sunt găzduite în buncăr.

Conceptul intră într-o aşa-numită tendinţă a turismului sumbru, care implică vizitarea unor locuri marcate de moarte sau suferinţă sau care au devenit monumente, precum câmpuri de bătălie, simboluri ale Holocaustului, cimitire etc.

"Turismul sumbru a devenit o activitate culturală omniprezentă de-a lungul ultimelor decenii", spune Philip Stone, director al Institute for Dark Tourism Research din Marea Britanie. "Acest fost buncăr nazist transformat în hotel este un semn de însuşire a unei moşteniri dificile. Pe scurt, în loc să dăm uitării locurile durerii şi ale ruşinii, însuşim aspectele funcţionale ale clădirilor, comemorând în acelaşi timp trecutul dificil", a explicat acesta.

"Viitorii oaspeţi ar putea fi atraşi de moştenirea dificilă a hotelului şi întotdeauna va fi o fină linie etică între exploatare şi comercializare. Sarcina este de a însuşi clădirea într-o manieră responsabilă şi a oferi oaspeţilor o poveste autentică. În acest sens, turismul sumbru poate aduce lumină asupra trecutului dureros", a mai explicat Stone.

Taguri:
hotel,
buncăr nazist,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici