Ungaria a anunţat că va susţine candidatura României la OCDE

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu a fost informat de omologul său ungar că Ungaria va susţine candidatura României la OCDE, informează Ministerul Afacerilor Externe.

3470 afișări
Imaginea articolului Ungaria a anunţat că va susţine candidatura României la OCDE

Ungaria s-a răzgândit în privinţa candidaturii României la OCDE

”Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului cu privire la sprijinirea de către Ungaria a candidaturii ţării noastre pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Menţionăm că lista candidaţilor nominalizaţi pentru negocieri de aderare ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astăzi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare”, precizează MAE.

Iniţial, Ungaria anunţase că nu va susţine candidatura României la OCDE.

”Demersurile specifice diplomaţiei româneşti din ultima perioadă, îndreptate spre un dialog de substanţă cu statele membre ale organizaţiei şi cu structurile Organizaţiei, au urmărit să facă cunoscute atuurile şi argumentele României de natură să genereze consensul membrilor organizaţiei cu privire la sprijinirea candidaturii ţării noastre”, mai precizează MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici