Xiaomi, al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, scos de lista neagră creată în SUA de Trump

Statele Unite au decis să elimine Xiaomi de pe lista care le interzice americanilor să investească în producătorul chinez de smartphone-uri, scrie CNBC.

1670 afișări
Imaginea articolului Xiaomi, al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, scos de lista neagră creată în SUA de Trump

Acţiunile firmei au crescut cu 6,1% în urma anunţului.

În ianuarie, administraţia fostului preşedinte Donald Trump a listat Xiaomi printre „companiile militare ale Partidului Comunist” din China.

Astfel, al treilea cel mai mare producător de telefoane mobile din lume a devenit subiectul unui ordin executiv lansat în luna octombrie a anului trecut, prin intermediul căruia se restricţionează mişcările investitorilor americani care doresc să cumpere acţiuni sau alte titluri de valoare din cadrul companiilor luate în vizor de Departamentul de Apărare (DOD).

În martie, o instanţă de judecată din SUA i-a oferit grupului chinez o hotărâre preliminară împotriva ordinului preşedintelui Trump, declarând că firma va „suferi daune iremediabile, atât din punct de vedere al economic, cât şi al reputaţiei”.

În urma deciziilor administraţiei Trump, Huawei a devenit al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, după ce deţinuse la un moment dat prima poziţie, atingând o cotă globală de piaţă de 20% la finalul lui 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici