Adio algoritm? Şeful Instragram anunţă dezvoltarea unei versiuni a aplicaţiei cu un flux cronologic

Şeful Instagram a declarat miercuri că intenţionează să lanseze anul viitor o versiune a aplicaţiei cu un flux cronologic, mai degrabă decât una clasată algoritmic, la prima sa apariţie în faţa Congresului american, unde a fost interogat despre siguranţa copiilor în online.

792 afișări
Imaginea articolului Adio algoritm? Şeful Instragram anunţă dezvoltarea unei versiuni a aplicaţiei cu un flux cronologic

Adio algoritm? Şeful Instragram anunţă dezvoltarea unei versiuni a aplicaţiei cu un flux cronologic

Adam Mosseri de la Instagram a fost cel mai recent director al unei companii de tehnologie presat de autorităţi să ofere mai multă transparenţă asupra algoritmilor platformelor lor şi impactul conţinutului pe care îl organizează şi îl recomandă utilizatorilor.

Instagram şi compania sa mamă Meta, fostul Facebook, au fost supuse unei examinări intense cu privire la impactul potenţial al serviciilor lor asupra sănătăţii mintale şi siguranţei utilizatorilor tineri.

Vorbind în faţa unei comisii din Senatul american, Mosseri a spus că Instagram lucrează „de luni de zile” la opţiunea unui feed cronologic şi plănuieşte să o lanseze la începutul anului 2022, într-o schimbare semnificativă pentru serviciu, care foloseşte clasarea algoritmică pentru personalizarea feed-ului în funcţie de preferinţele utilizatorului, relatează Reuters.

La audiere, parlamentarii i-au cerut lui Mosseri răspunsuri specifice cu privire la reformele legislative pe care le va sprijini în ceea ce priveşte siguranţa online a copiilor, inclusiv în ceea ce priveşte publicitatea direcţionată. În cuvântul său de deschidere, senatorul Richard Blumenthal a spus că timpul pentru autoreglementare a luat sfârşit.

Mosseri a cerut crearea unui organism în industrie care să determine cele mai bune practici pentru a ajuta la siguranţa copiilor în spaţiul online. Organismul, a spus el, ar trebui să primească contribuţii din partea societăţii civile, părinţilor şi autorităţilor de reglementare pentru a crea standarde cu privire la modul de verificare a vârstei, de a crea experienţe adecvate vârstei şi de îmbunătăţii controlul parental.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici