Agenţia Spaţială Europeană a lansat 4 nanosateliţi către Spaţiu

  • Agenţia Spaţială Europeană a lansat 4 nanosateliţi către Spaţiu
  • Doi dintre ei conţin supercomputere care vor folosi inteligenţa artificială
  • "Pot să facă aproape tot ce poate face un satelit normal" spune Agenţia
141 afișări
Imaginea articolului Agenţia Spaţială Europeană a lansat 4 nanosateliţi către Spaţiu

FOTO: Profimedia

10 milioane de lire au fost investite pentru patru nanosateliţi lansaţi astăzi către Spaţiu. De dimensiunea unor cutii de pantofi, nanosateliţii sunt cei mai inteligenţi construiţi vreodată în Marea Britanie.

Doi dintre nanosateliţi conţin supercomputere care urmează să folosească algoritmi pentru a prezice locaţia navelor şi momentul în care vor ajunge în porturi. Ceilalţi doi vor acţiona ca intermediari astfel încât datele să fie transmise rapid la sol.
 
Piaţa nanosateliţilor a crescut mult în ultimii ani. Ei permit observarea Pământului în mod regulat iar britanicii consideră că această lansare reprezintă începutul unei reţele de nanosateliţi. 
 
 
FOTO: ESA - European Space Agency

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici