Analiştii cred că Apple ar putea vinde în 2024 până la un milion de căşti de realitate augumentată

Gigantul american Apple ar putea vinde anul viitor până la un milion de căşti de realitate augumentată Vision Pro, chiar dacă acestea au un preţ de 3.500 de dolari, conform analiştilor Credit Suisse, citaţi de Reuters.

441 afișări
Imaginea articolului Analiştii cred că Apple ar putea vinde în 2024 până la un milion de căşti de realitate augumentată

Sursa foto: MediafaxFoto

Estimările privind vânzările Apple variază însă puternic, unii analişti pariind pe livrări de doar 200.000 de unităţi pentru produsul care va fi disponibil doar de anul viitor.

Singh Walia, analist principal la Counterpoint Research, consideră că este posibil ca Apple să devină cel mai profitabil jucător din acest nou segment de piaţă, chiar dacă Meta (Facebook) va vinde mai multe dispozitive, în condiţiile în care preţul pentru dispozitivul său este de doar câteva sute de dolari.

„Aşa cum se întâmplă cu smartphone-urile, în care Apple are în mod obişnuit peste 80% din cota de profitabilitate şi aproximativ 20% din cota de livrări, s-ar putea ca Apple să devină cel mai de succes jucător fără a fi cel mai larg adoptat”, a spus Walia.

Vision Pro mar­chea­ză prima linie de produse nouă a companiei de la lansarea Apple Watch acum aproape un deceniu.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că acesta ar putea marca începu­tul „computingului spaţial“, în care conţinutul digital se îmbi­nă cu lumea fizică.

„Vision Pro le permite utilizatorilor să interac­ţioneze cu conţinutul digital într-un mod care le dă sen­zaţia că acesta este fizic prezent în spaţiul lor. Designul re­volu­ţionar al Vision Pro include un sistem de afişare cu rezoluţie ultraînaltă, cu 23 de milioane de pixeli pe două ecrane, pentru a asigura că fiecare experienţă pare că se desfăşoară în faţa ochilor utilizatorului în timp real“, conform anunţului Apple.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici