Apple a retras aplicaţia creată de Andrew Tate

Apple a eliminat aplicaţia creată de Andrew Tate, după ce fusese criticată că încurajează misoginismul, anunţă The Guardian.

464 afișări
Imaginea articolului Apple a retras aplicaţia creată de Andrew Tate

Apple a retras aplicaţia creată de Andrew Tate

O firmă de avocatură spunea că aplicaţia Real World Portal încurajează misoginismul şi că există dovezi care sugerează că este o schemă piramidală ilegală.

The Guardian scria că Tate a creat aplicaţia Real World Portal, după ce a închis "Hustler's University", care era o „academie online” pentru fanii săi, promiţând să îi ajute să câştige mii de lire sterline, ajutând în acelaşi timp videoclipurile lui Tate de pe reţelele sociale, care au fost descrise ca fiind misogine, să devină virale.

McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală şi fizică, a susţinut că aplicaţia se adresa în mod deliberat bărbaţilor tineri şi încuraja misoginismul. Membrii aplicaţiei împărtăşeau inclusiv tehnici despre cum să controleze şi să exploateze femeile. De asemenea, firma a susţinut că există dovezi care sugerează că aplicaţia este o schemă piramidală ilegală, membrii fiind taxaţi cu 49,99 dolari pe lună pentru a se înscrie.

Vineri seară, Apple a declarat că a eliminat aplicaţia din magazinul său. Decizie a venit în urma scrisorii din partea firmei de avocatură, care cerea companiei Apple să analizeze dacă aplicaţia este în conformitate cu politicile sale: "Vă scriem deoarece clienţii noştri sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că găzduiţi aplicaţia mobilă Real World Portal (RWP) a lui Tate în Apple Store. Continuând să facă asta, Apple nu numai că poate finanţa indirect presupusele activităţi infracţionale ale lui Tate, dar ajută la răspândirea doctrinelor sale misogine".

Săptămâna trecută, aplicaţia Real World Portal a fost retrasă din magazinul Google Play după ce s-a afirmat că era o schemă piramidală ilegală şi încuraja misoginismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apple,
aplicaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici