Apple dă în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group

  • Apple a dat în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group şi compania mamă a acesteia pentru că ar fi vizat utilizatorii de iPhone cu un instrument de hacking, relatează BBC.
  • Software-ul Pegasus al NSO poate infecta atât iPhone-urile, cât şi dispozitivele Android, permiţând operatorilor să extragă mesaje, fotografii şi e-mailuri, să înregistreze apeluri şi să activeze în secret microfoane şi camere.
737 afișări
Imaginea articolului Apple dă în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group

Grupul NSO a declarat că instrumentele sale au fost create pentru a viza teroriştii şi infractorii. Dar se presupune că Pegasus a fost folosit şi împotriva activiştilor, politicienilor şi jurnaliştilor.

NSO Group afirmă că livrează Pegasus numai către forţele armate, agenţiile de aplicare a legii şi serviciile de informaţii din ţări democratice.

Cu toate acestea, la începutul acestei luni, oficialii americani au plasat compania pe listă neagră, afirmând că software-ul "a permis guvernelor străine să desfăşoare represiuni transnaţionale, care reprezintă practica guvernelor autoritare de a viza disidenţii, jurnaliştii şi activiştii".

Această acţiune din partea Apple vine după criticile altor firme de tehnologie, inclusiv Microsoft, Meta Platforms (fostul Facebook), Alphabet, proprietarul Google, şi Cisco Systems.

"Pentru a preveni alte abuzuri şi prejudicii pentru utilizatorii săi, Apple solicită, de asemenea, un ordin judecătoresc permanent pentru a interzice NSO Group să utilizeze orice software, servicii sau dispozitive Apple", a precizat producătorul iPhone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici