Apple depăşeşte Microsoft şi redevine cea mai valoroasă companie din lume, după dezvăluirea planurilor privind AI

  • Apple a redevenit cea mai valoroasă companie din lume, alimentată de entuziasmul inteligenţei artificiale.
  • Compania a depăşit Microsoft în tranzacţiile de miercuri dimineaţă, ajungând la o capitalizare de piaţă de 3.244 de miliarde de dolari.
Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Apple depăşeşte Microsoft şi redevine cea mai valoroasă companie din lume, după dezvăluirea planurilor privind AI

Apple redevine cea mai valoroasă companie din lume. A depăşit Microsoft după dezvăluirea planurilor privind inteligenţa artificială

Apple a depăşit miercuri compania Microsoft şi a redevenit cea mai valoroasă companie din lume, după ce şi-a anunţat avansul în domeniul inteligenţei artificiale în timpul conferinţei dezvoltatorilor care a avut loc luni, notează CNBC.

Apple avea o capitalizare bursieră de 3.300 de miliarde de dolari în cursul dimineţii de miercuri, depăşind astfel capitalizarea bursieră a Microsoft, de 3.200 de miliarde de dolari.

Compania a anunţat că va împleti tehnologia de inteligenţă artificială generativă în aplicaţiile sale native şi în cele mai recente dispozitive ale sale, cu funcţii care variază de la tehnologia de asistenţă la scriere la emoji generatoare de inteligenţă artificială, relevă sursa citată.

Analiştii de la Morgan Stanley, Evercore şi Bank of America au declarat în notele adresate investitorilor în această săptămână că noile funcţii de inteligenţă artificială anunţate de Apple, denumite Apple Intelligence, vor determina utilizatorii să cumpere noi iPhone-uri.

Potrivit CNBC, producătorul iPhone a anunţat că va include modelele OpenAI pentru limbi mari ca o funcţie disponibilă pentru utilizatorii săi, urmând ca în timp să apară şi alte modele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici