Apple lansează o actualizare pentru iPhone şi iPad cu noi emoji şi funcţii potenţial majore

  • Apple a lansat o nouă actualizare pentru iPhone şi iPad, în iOS 16.4.
  • Noua versiune a sistemului de operare aduce o varietate de schimbări, inclusiv noi emoji şi mici îmbunătăţiri, cum ar fi o mai bună izolare a vocii în timpul apelurilor telefonice.
  • Dar include şi o schimbare potenţial semnificativă.
728 afișări
Imaginea articolului Apple lansează o actualizare pentru iPhone şi iPad cu noi emoji şi funcţii potenţial majore

Apple lansează o actualizare pentru iPhone şi iPad cu noi emoji şi funcţii potenţial majore

Apple le va permite acum utilizatorilor să primească notificări pentru aplicaţiile web atunci când acestea sunt adăugate pe ecranul principal.
 
Pe termen scurt, acest lucru înseamnă că o aplicaţie meteo poate fi adăugată pe telefon şi poate primi alerte de ploaie, chiar dacă nu este instalată corespunzător. Dar acest lucru sugerează că Apple caută, de asemenea, să sprijine modalităţile de utilizare a aplicaţiilor dincolo de App Store, un aspect care s-a dovedit a fi o problemă majoră cu autorităţile de reglementare.
 
Apple a declarat de mult timp că va permite instalarea aplicaţiilor doar prin intermediul propriului magazin, invocând faptul că, procedând astfel, se asigură că acestea sunt verificate şi că iPhone-urile şi iPad-urile rămân sigure. Însă autorităţile de reglementare şi unii dezvoltatori au susţinut că acest lucru este incorect şi că permite Apple să îşi controleze în mod nedrept platforma, potrivit Independent.
 
Permiterea utilizării aplicaţiilor în mai multe moduri prin adăugarea lor din Safari ar putea fi o modalitate prin care Apple ar putea permite alte modalităţi de instalare a software-ului fără a submina propriul App Store.
 
Pe lângă aceste modificări, Apple adaugă 21 de noi emoji. Acestea includ noi animale, alimente şi gesturi ale mâinilor.
 
iOS 16.4 adaugă, de asemenea, modificări ale aplicaţiei Fotografii, noi setări de accesibilitate şi corecturi pentru erori. De asemenea, aduce noi "optimizări" pentru Crash Detection - o nouă funcţie a iPhone 14 care este destinată să detecteze accidentele de maşină, dar care a fost declanşată de alte activităţi, cum ar fi rollercoaster şi schiatul.
 
iOS 16.4 poate fi instalat prin deschiderea aplicaţiei Setări, făcând clic pe general şi alegând "Actualizare software". iPhone-urile şi iPad-urile pot, de asemenea, să le solicite proprietarilor lor să instaleze noua actualizare.
 
Noua actualizare a venit în acelaşi timp cu lansarea mult-aşteptatei aplicaţii Apple Music Classical. Aceasta trebuie instalată separat, însă, şi nu necesită iOS 16.4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici