BMW a investit 2,2 miliarde de dolari la o nouă uzină din China. A început producţia de vehicule electrice

Compania germană BMW a declarat joi că a început oficial producţia la o nouă uzină din China, cu o investiţie de 15 miliarde de yuani (2,24 miliarde de dolari), în timp ce producătorul auto accelerează producţia de vehicule electrice (EV).

644 afișări
Imaginea articolului BMW a investit 2,2 miliarde de dolari la o nouă uzină din China. A început producţia de vehicule electrice

Uzina Lydia, a treia unitate de asamblare a automobilelor BMW din China, situată în oraşul Shenyang din nord-estul ţării, provincia Liaoning, va creşte producţia anuală a BMW pe cea mai mare piaţă auto din lume la 830.000 de vehicule, de la 700.0000 în 2021, a precizat compania, notează Reuters.

Uzina este proiectată pentru a fi capabilă să producă automobile electrice cu baterii doar în funcţie de cererea pieţei pe liniile sale flexibile de producţie, a precizat BMW.

Primul model care va ieşi de pe liniile de producţie ale uzinei din Lidia este i3, un sedan sport de dimensiuni medii pur electric, a precizat BMW, mărind gama de modele electrice pentru clienţii chinezi la 13 modele anul viitor.

Tesla şi producătorii auto chinezi precum BYD domină piaţa în plină expansiune a EV-urilor din China, cu vânzări mai mult decât duble faţă de anul trecut. Între timp, regii erei motoarelor cu combustie internă, precum General Motors şi Volkswagen, rămân în urmă.

Aproape un sfert din maşinile vândute în China în primele cinci luni ale acestui an au fost alimentate cu baterii, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China.

Între timp, BMW a vândut 208.507 vehicule în China, cea mai mare piaţă a sa, în primul trimestru, marcând o scădere de 9,2% faţă de anul trecut, potrivit unui document depus de companie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici