California foloseşte inteligenţa artificială pentru a depista din timp incendiile de vegetaţie

  • Pompierii din California folosesc inteligenţa artificială pentru a ajuta la identificarea incendiilor de vegetaţie
  • Peste 1.000 de camere amplasate strategic în tot statul avertizează pompierii când să se mobilizeze
227 afișări
Imaginea articolului California foloseşte inteligenţa artificială pentru a depista din timp incendiile de vegetaţie

Sursa foto: MediafaxFoto

Programul ALERTCalifornia AI lansat luna trecută, a observat un incendiu care a izbucnit la 3 dimineaţa, în Pădurea Naţională Cleveland, la aproximativ 80 km est de San Diego.

Cu oamenii adormiţi şi întunericul ascunzând fumul, acesta s-ar fi putut răspândi într-un incendiu puternic. Dar sistemul a trimis un semnal către cel mai apropiat detaşament de pompieri, care s-au mobilizat şi au acţionat rapid.

Dezvoltată de inginerii de la Universitatea din California San Diego, folosind inteligenţa artificială de la DigitalPath, o companie cu sediul în Chico, California, platforma se bazează pe 1.038 de camere instalate de diverse agenţii publice şi utilităţi de energie din întreg statul, fiecare capabilă să se rotească la 360 de grade la comanda operatorilor de la distanţă.

„Se aplică 100% oriunde în lume, mai ales acum că ne confruntăm cu regimuri de incendiu mult mai mari şi mai frecvente din cauza schimbărilor climatice”, a declarat Suzann Leininger, specialist în informaţii Cal Fire în El Cajon.

Dincolo de reţeaua de camere, platforma colectează cantităţi mari de informaţii suplimentare, inclusiv pe cale aeriană pentru a cuantifica vegetaţia care ar alimenta viitoarele incendii şi pentru a cartografia suprafaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici