Campanie cu sms-uri capcană. Utilizatorii au instalat o aplicaţie periculoasă

Mai multe persoane care au căzut pradă campaniei cu sms-uri capcană au instalat o aplicaţie maliţioasă ce permite atacatorilor să obţină date sensibile din telefon, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

1533 afișări
Imaginea articolului Campanie cu sms-uri capcană. Utilizatorii au instalat o aplicaţie periculoasă

Campanie cu sms-uri capcană. Utilizatorii au instalat o aplicaţie maliţioasă

În cadrul campaniei cu sms-uri capcană lansate de atacatori în perioada Paştelui, unii utilizatori au raportat că, după ce au accesat link-ul din mesaj, au descărcat şi instalat o aplicaţie maliţioasă pentru Android, denumită „Voicemail”, transmite DNSC.

Ulterior, această aplicaţie cerea multiple permisiuni, care, odată acordate, permiteau atacatorilor să spioneze utilizatorul şi să extragă date sensibile legate de activitatea lui pe dispozitiv.

„În cazul în care aţi instalat şi acordat permisiuni multiple unei astfel de aplicaţii, recomandăm să folosiţi o soluţie de securitate pentru eliminarea acesteia sau să reveniţi la setările din fabrică ale dispozitivului. Nu uitaţi înainte să faceţi un back-up pe o sursă externă a datelor esenţiale pentru dvs. (contacte, imagini, videoclipuri, etc.), pentru a nu le pierde”, este mesajul DNSC.

Recent, Poliţia a informat despre o nouă tentativă de atac cibernetic prin sms-uri. Utilizatorii primeau un SMS prin care erau anunţaţi că au un mesaj audio. Poliţia spunea că aceste mesaje nu trebuie deschise pentru că infractorii pot sustrage informaţii şi date din telefonul mobil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici