Cel mai mare şi avansat telescop al lumii, James Webb, este gata după trei decenii de muncă

  • James Webb este gata să ne dezvăluie misterele Spaţiului.
  • El va fi lansat în spaţiu pe 22 decembrie, din Guiana Franceză, la bordul unei rachete Ariane 5
Urmărește
2666 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare şi avansat telescop al lumii, James Webb, este gata după trei decenii de muncă
Numit James Webb în onoarea fostului şef Nasa, cel mai sofisticat telescop spaţial al umanităţii va dezvălui, speră specialiştii, misterele cosmosului.
 
JWST (James Webb Space Telescope) va fi folosit, în primul rând, la încercrea de a înţelege cum s-au format galaxiile în Universul primar, şi cum se nasc stelele în galaxia din care face şi planeta noastră parte, Calea Lactee.
 
Telescopul a costat 9.7 miliarde de $, şi au trecut mai bine de 30 de ani de când a fost conceput până la construcţia finală. Trei mari agenţii spaţiale şi-au unit forţele pentru realizarea lui JWST, NASA, Agenţia Spaţială Europeană şi cea din Canada. 
 
Poate cea mai deosebită caracteristică a telescopului este oglinda principală, care are 6.5 metri diametru. Echipat şi cu un imens scut care să-l apere de razele solare, JWSR va orbita în jurul Soarelui, aflându-se la o distanţă de 1.5 kilometri de Pământ.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici