Cel mai puternic chatbot cu inteligenţă artificială din lume va fi eclipsat de un nou sistem ”mult mai bun”

  • Creatorul ChatGPT, robotul de chat cu inteligenţă artificială ultraputernic, a avertizat cu privire la "momente înfricoşătoare" şi "perturbări semnificative", deoarece dezvoltatorii de inteligenţă artificială se grăbesc să creeze sisteme de nivel uman.
  • Cofondatorul şi directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat că inteligenţa generală artificială (AGI) va fi următoarea descoperire tehnologică majoră, oferind avantaje "uimitoare", dar şi provocări majore.
9180 afișări
Imaginea articolului Cel mai puternic chatbot cu inteligenţă artificială din lume va fi eclipsat de un nou sistem ”mult mai bun”

Cel mai puternic chatbot cu inteligenţă artificială din lume va fi eclipsat de un nou sistem ”mult mai bun”

ChatGPT a ajuns pe prima pagină a ziarelor în această lună pentru capacitatea sa "uluitoare" de a genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane la o gamă largă de interogări. Cercetătorii în domeniul inteligenţei artificiale au lăudat modelul lingvistic de uz general ca fiind un progres uriaş, unii speculând că ar putea revoluţiona industrii întregi şi chiar înlocui instrumente populare precum motorul de căutare Google.
 
Altman a declarat că ChatGPT "va deveni mult mai bun, mai puţin enervant şi mai util în scurt timp", dar a spus că sosirea AGI îl va eclipsa complet.
 
Vor exista momente înfricoşătoare pe măsură ce ne îndreptăm spre sisteme de nivel AGI şi perturbări semnificative, dar avantajele pot fi atât de uimitoare încât merită să depăşim marile provocări pentru a ajunge acolo", a scris el luni într-un mesaj pe Twitter.
 
„Şi vom vedea mari beneficii pe tot parcursul drumului, acestea vor face ca ChatGPT să pară o jucărie plictisitoare. În special, vor exista probleme semnificative legate de utilizarea tehnologiei OpenAI de-a lungul timpului; vom face tot posibilul, dar nu vom reuşi să anticipăm cu succes fiecare problemă”.
 
Decizia lui Altman de a face publică ChatGPT a fost contrară politicii altor companii care construiesc chatbots AI avansate, inclusiv Google şi Microsoft. Ambii giganţi tehnologici au avertizat asupra pericolelor pe care le implică lansarea unei astfel de tehnologii pe scară largă, citând riscuri legate de prejudecăţile încorporate şi de dezinformarea, potrivit Independent.
 
Sosirea AGI a stârnit, de asemenea, temeri în rândul tehnologilor şi al personalităţilor importante din industrie, inclusiv cofondatorul OpenAI, Elon Musk, care a afirmat în 2018 că "AI este mult mai periculoasă decât bombele nucleare".
 
Altman a afirmat anterior că AGI va fi necesară pentru ca omenirea "să înţeleagă pe deplin universul", într-un mod similar cu nevoia unui telescop pentru a înţelege galaxiile.
 
„Vom rula o buclă de feedback foarte strânsă pentru îmbunătăţire şi vom încerca să facem greşeli cât timp mizele sunt mici", a scris dl Altman în ultimul său mesaj pe Twitter.
 
„Dar este imposibil să facem acest lucru corect fără niciun contact cu realitatea. Învăţăm atât de multe de la ChatGPT; va deveni mult mai bun, mai puţin enervant şi mai util rapid”.
 
Se aşteaptă ca OpenAI să prezinte succesorul lui ChatGPT, numit GPT-4, la începutul anului 2023.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici