Dacă ai telefon cu Android vei putea spune că ai şi un mini seismograf. Reţea de detectare a cutremurelor, lansată de Google

  • Google a lansat recent un sistem de avertizare în caz de cutremur
  • Telefoanele cu Android devin mici seismografe
  • Smartphone-urile care observă ceea ce ar putea fi un cutremur pot trimite automat un semnal
2619 afișări
Imaginea articolului Dacă ai telefon cu Android vei putea spune că ai şi un mini seismograf. Reţea de detectare a cutremurelor, lansată de Google

Google a lansat recent serviciul de avertizare în caz de cutremur pentru smartphone-ul tău cu sistem de operare Android. Aşa că, pe viitor vei putea spune că porţi tot timpul cu tine un mic seismograf, scrie theverge.com.

Eşti curios cum va funcţiona? Îţi spun că smartphone-ul tău va primi alerte care vor fi declanşate de un sistem de detectare a primelor semne care anunţă un cutremur, denumit „ShakeAlert“.  Acesta va trimite automat avertismente persoanelor care ar putea fi afectate.

„Ni s-a părut o oportunitate de a utiliza Android pentru a furniza oamenilor informaţii exacte şi utile legate de cutremure, atunci când le caută, dar şi avertizări cu câteva secunde înainte pentru a se pune la adăpost, atât ei cât şi cei dragi, în cazul în care este necesar“, îţi spune Marc Stogaitis, inginer la Google.

Prima parte a sistemului a început deja să funcţioneze, dar Google lansează reţeaua în etape mici. Aşa că, momentan Google colaborează cu Studiul Geologic al Statelor Unite ale Americii (USGS), precum şi cu Oficiul pentru Servicii de Urgenţă din California,  pentru a trimite alerte către utilizatorii Android din acest stat. În a doua etapă, Google va afişa rezultate localizate în căutările de pe Google pentru cutremure pe baza datelor pe care le detectează de pe telefoanele Android.

Astfel, „telefonul tău Android poate fi un mic seismograf care se conectează la milioane de alte telefoane pentru a forma cea mai mare reţea de detectare a cutremurelor din lume“, a mai spus Marc Stogaitis.

În cele din urmă, după ce va avea mai multă încredere în acurateţea sistemului, Google va începe să transmită în mod activ avertismente de cutremur către persoanele care locuiesc în zone în care nu există sisteme de avertizare bazate pe seismografe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici