Dacia va rezenta la Paris primul hibrid sub marca românească

Dacia va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Paris, care va avea loc peste două săptămâni, noul concept Manifesto, alături de gama de modele cu noua identitate vizuală, o serie limitată a modelului Duster dar şi noul Jogger cu motorul hibrid - Hybrid 140.

3558 afișări
Imaginea articolului Dacia va rezenta la Paris primul hibrid sub marca românească

Deschiderea comenzilor pentru noul Jogger va avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor. Jogger devine astfel primul full-hybrid produs în România, după ce în 2019 Ford Puma era primul mild-hybrid. Din 2024 Ford Craiova va fi prima uzină care va produce maşini electrice în România.

Sistemul este acelaşi ca pe Clio E-Tech şi este compus dintr-un motor pe benzină de 91 CP de 1,6 litri şi două motoare electrice – unul de 49 CP şi un al doilea de 20 CP. Motoarele electrice sunt cuplate la o baterie cu o capacitate utilizabilă de 0,85 kWh. În mod pur electric, Clio are o autonomie de 5 km oficial şi poate rula în mod pur electric cu o viteză de până la 75 km/h. Încărcarea bateriei se face în mers, nu de la o priză.

În ceea ce priveşte identitatea mărcii, Dacia prezintă la Paris noua emblemă pe toate modelele mărcii, iar noile elemente vizuale şi noile culori au devenit o parte integrantă a imaginii showroom-urilor mărcii.

În premieră mondială, standul Dacia va găzdui conceptul Manifesto.

Acesta nu anunţă un viitor model de serie ci exprimă viziunea Dacia cu privire la un vehicul esenţial, robust, accesibil şi performant din punct de vedere ecologic. Manifesto este un vehicul compact, uşor, mai curând agil decât rapid, destinat incursiunilor în aer liber.

Duster va fi prezent la standul Dacia într-o serie limitată, intitulată « Mat Edition ». Aceasta va fi disponibilă într-o singură configuraţie, cu o nuanţă de caroserie exclusivă şi beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia : motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC. Design-ul distinctiv al versiunii Duster « Mat Edition » va sublinia o dată în plus atractivitatea mărcii. Comenzile pentru noua serie limitată vor fi deschise înainte de sfârşitul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici