Cum a putut fi observată prima planetă din afara galaxiei noastre: „E o metodă unică”

  • Prima planetă din afara galaxiei noastre poate fi acum observată datorită muncii pe care a depus-o un grup internaţional de cercetători.
  • Conform NASA, este de dimensiunea planetei Saturn şi se află în galaxia Messier 51, la 28 de milioane de ani lumină distanţă de Pământ.
  • Descoperirea a fost făcută folosind o metodă inovatoare, care studiază razele X observate de telescopul spaţial Chandra, deţinut de NASA.
3990 afișări
Imaginea articolului Cum a putut fi observată prima planetă din afara galaxiei noastre: „E o metodă unică”

Descoperire uriaşă a celor de la NASA: Cum arată prima planetă din afara galaxiei noastre

În spatele acestei descoperiri se află un grup internaţional condus de Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică din Cambridge, SUA, care a publicat rezultatele în Nature Astronomy. Descoperirea a fost făcută folosind o metodă inovatoare, care studiază razele X observate de telescopul spaţial Chandra al NASA.

Astronomii au găsit indicii despre ceea ce ar putea fi prima planetă descoperită vreodată în afara galaxiei noastre. Aproape 5.000 de „exoplanete” - lumi care orbitează în jurul stelelor dincolo de Soare - au fost găsite până acum, dar toate acestea au fost localizate în galaxia Căii Lactee.

„Metoda pe care am dezvoltat-o şi pe care am folosit-o este singura metodă implementabilă în prezent pentru descoperirea sistemelor planetare din alte galaxii”, a spus dr. Di Stefano, de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică din Cambridge, Statele Unite.

„Este o metodă unică, potrivită în special pentru a găsi planete în jurul urmei de raze X la orice distanţă de la care putem măsura o curbă de lumină”, a specificat acesta.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici