„Au făcut o treabă incredibilă şi au realizat toate obiectivele NASA”. Elicopterul Ingenuity, aflat pe Marte, a primit o nouă misiune

  • Elicopterul Ingenuity aflat pe Marte va avea o nouă misiune
  • Cel de-al 4-lea zbor al elicopterului programat pentru joi a eşuat
  • Planul iniţial al NASA era ca Ingenuity să nu mai fie folosit după 5 zboruri
1183 afișări
Imaginea articolului „Au făcut o treabă incredibilă şi au realizat toate obiectivele NASA”. Elicopterul Ingenuity, aflat pe Marte, a primit o nouă misiune

ŞTIRILE - Ingenuity a primit o nouă misiune

NASA nici nu îşi imagina că elicopterul Ingenuity va reprezenta un succes atât de important. Aşa că agenţia spaţială a schimbat planul iniţial şi îi dă elicopterului de pe Marte o nouă misiune.

Dacă iniţial Ingenuity urma să efectueze 5 zboruri de test pe Marte şi apoi să se retragă, NASA s-a răzgândit. Succesul primelor trei misiuni i-a încurajat să se aventureze şi mai departe cu elicopterul de 1.8 kilograme. Acesta va fi folosit să exploreze noi suprafeţe ale planetei roşii.
 
Director NASA Planetary Science Division: Clipurile video cu Ingenuity zburând pe Marte surprinse de către Perseverance şi distribuite către Pământ sunt cu adevărat spectaculoase. Şi demonstraţia tehnologiei folosite pentru Ingenuity a fost un succes uriaş. Au făcut o treabă incredibilă şi au realizat toate obiectivele stabilite de NASA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici