Elon Musk şi Rishi Sunak au discutat despre roboţi mortali la finalul summit-ului AI din Regatul Unit

  • Rishi Sunak şi Elon Musk au discutat la finalul summit-ului AI din Marea Britanie.
  • Discuţia dintre cei doi a subliniat natura duală a potenţialului AI.
613 afișări
Imaginea articolului Elon Musk şi Rishi Sunak au discutat despre roboţi mortali la finalul summit-ului AI din Regatul Unit

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Într-un dialog neconvenţional la sfârşitul summit-ului din această săptămână privind inteligenţa artificială, care a avut loc Lancaster House din Londra, prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak a discutat cu antreprenorul şi proprietarul Tesla şi X, Elon Musk, despre lumea inteligenţei artificiale. Discuţia a acoperit o varietate de subiecte, de la rolul AI în educaţie până la preocupările legate de înlocuirea locurilor de muncă de către AI, conform BBC.

Musk a subliniat avantajele potenţiale ale AI, menţionând cum aceasta ar putea servi ca un companion valoros pentru persoanele care au dificultăţi în a forma prietenii umane, în special pentru cei care se simt izolaţi. În acelaşi timp, acesta a exprimat îngrijorări cu privire la riscurile potenţiale asociate roboţilor umanoizi, subliniind necesitatea măsurilor de siguranţă. Sunak, care susţine investiţiile în industria tehnologică din Marea Britanie, a fost de acord cu importanţa reglementării AI.

Pe măsură ce AI continuă să se dezvolte rapid, atât Musk cât şi Sunak, au subliniat importanţa implementării unor măsuri de siguranţă pentru a preveni consecinţele nedorite şi pentru a se asigura că tehnologia AI aduce beneficii umanităţii, în loc să îi provoace prejuducii.

Deşi discuţia a oferit o perspectivă asupra oportunităţilor şi riscurilor AI, nu s-au făcut anunţuri majore cu privire la reglementările AI din Regatul Unit, cu excepţia menţionării de către Sunak a utilizării AI pentru îmbunătăţirea site-ului guvernamental.

Discuţia dintre liderul mondial şi renumitul mogul tehnologic a subliniat natura duală a potenţialului AI, aducând în prim-plan complexitatea viitorului AI şi necesitatea ca inovaţia şi reglementarea să coexiste în exploatarea potenţialului său. Oricum, amândoi speră să aibă un cuvânt de spus în ceea ce ne rezervă viitorul AI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici