Elon Musk vrea un Twitter neutru. Utilizatorii democraţi, progresişti şi socialişti îşi închid conturile de supărare

Cel mai bogat om din lume îşi propune să-i liniştească pe utilizatorii de stânga spunând că nu va căuta să politizeze reţelele de socializare.

351 afișări
Imaginea articolului Elon Musk vrea un Twitter neutru. Utilizatorii democraţi, progresişti şi socialişti îşi închid conturile de supărare

Elon Musk vrea un Twitter neutru. Utilizatorii democraţi, progresişti şi socialişti îşi închid conturile

Elon Musk a postat pe Twitter că platforma recent cumpărată de el trebuie să fie „neutră din punct de vedere politic”. Comentariul vine după ce mulţi utilizatori socialişti, democraţi şi progresişti şi-au şters conturile de pe reţeaua de socializare, transmite The Guardian

Sute de mii de utilizatori şi-au închis conturile pe site, a confirmat compania, ceea ce a dus la o scădere a numărului de adepţi pentru politicienii de stânga şi celebrităţi precum Barack şi Michelle Obama, Taylor Swift şi Jeremy Corbyn.

Între timp, influenţi de dreapta, cum ar fi membrul republican naţionalist al Congresului, Marjorie Taylor Greene , Boris Johnson şi Ted Cruz, au avut toţi de beneficiat după ce noii utilizatori s-au înscris. 

Cel mai bogat om din lume insistă că nu încearcă să politizeze Twitter.

„Pentru ca Twitter să merite încrederea publicului, trebuie să fie neutru din punct de vedere politic, ceea ce înseamnă efectiv să supărăm extrema dreaptă şi extrema stângă în mod egal”, a scris Musk pe Twitter ieri seară .

În comentariile anterioare, Musk a fost deschis cu privire la dorinţa sa de a promova libertatea de exprimare pe Twitter, spunând că este „împotriva cenzurii”.

„Dacă oamenii vor mai puţină libertate de exprimare, vor cere guvernului să adopte legi în acest sens”, a adăugat Musk. „De aceea, depăşirea legii este contrară voinţei oamenilor.”

Declaraţiile sale au fost interpretate ca o critică la adresa politicilor de moderare existente ale Twitter, în special a celor care au afectat dreapta SUA. Fostul preşedinte Donald Trump a fost interzis de pe reţeaua de socializare în 2021 pentru rolul său de a încuraja asaltarea Capitoliului SUA, în timp ce lui Greene i-a fost suspendat definitiv contul personal. 

Katy Perry, vedeta pop care este al treilea utilizator al site-ului, a pierdut 7.000 de urmăritori în câteva zile, în timp ce Obama, ai cărui 132 de milioane de urmăritori fac din contul fostului preşedinte american cel mai popular de pe site,  a pierdut 5.000. Adepţii fostei prime doamne, Michelle Obama, au scăzut cu aproape 20.000.

 
Senatorul republican Ted Cruz are cu  60.000 de adepţi mai mulţi, în timp ce Greene a câştigat peste 100.000 de adepţi în ultima săptămână, o creştere de zece ori faţă de rata normală. Adepţii premierului britanic, Boris Johnson, au crescut cu aproape 10.000, dar contul de Twitter al fostului lider laburist Jeremy Corbyn a pierdut puţin peste 1.000 de urmăritori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici