Facebook a anunţat că nu va mai elimina afirmaţia că virusul SARS-CoV-2 a fost fabricat în laborator

  • Schimbare de abordare pentru cea mai influentă reţea de socializare din lume.
  • Facebook se aliniază ultimelor descoperiri, în contextul dezbaterilor despre originea coronavirusului.
  • Atitudinea Chinei i-a făcut pe americani, inclusiv pe Joe Biden, să se îndoiască de faptul că virusul a fost răspândit de liliac sau de pangolin.
780 afișări
Imaginea articolului Facebook a anunţat că nu va mai elimina afirmaţia că virusul SARS-CoV-2 a fost fabricat în laborator

Virusul SARS-CoV-2, scăpat din laborator?

Facebook şi-a schimbat politica de interzicere a postărilor care sugerează că virusul SARS-CoV-2 a ieşit dintr-un laborator, pe fondul unei dezbateri reînnoite cu privire la originile virusului, ridicând noi întrebări cu privire la rolul reţelelor sociale în dezinformare.

Cea mai recentă mişcare a Facebook, anunţată miercuri seară, pe site-ul său, scoate în evidenţă provocarea şi răspunderea pe care cea mai mare reţea socială din lume o are de elimina conţinut fals şi dăunător, rămânând în acelaşi timp deschisă dezbaterilor.

„Având în vedere investigaţiile în curs privind originea COVID-19 şi în consultare cu experţi în sănătate publică, nu vom mai elimina afirmaţia că COVID-19 este fabricată de om din aplicaţiile noastre”, se menţionează în comunicat.

„Continuăm să lucrăm cu experţi în sănătate pentru a ţine pasul cu natura evoluţiei pandemiei şi pentru a ne actualiza în mod regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte şi tendinţe.”, se mai specifică.

Noua abordare vine după ce, în februarie, Facebook a avertizat că va elimina afirmaţiile false despre noul coronavirus care a creat o pandemie globală şi care a ucis mai mult de trei milioane de oameni.

Măsura a urmat directivei preşedintelui Joe Biden către agenţiile de informaţii americane pentru a investiga teoriile cu privire la modul în care virusul a apărut pentru prima dată - prin contactul animalelor într-o piaţă din Wuhan, China, sau prin eliberarea accidentală dintr-un laborator de cercetare din acelaşi oraş.

Ipoteza originii naturale susţine că a apărut la lilieci, apoi a trecut la oameni, probabil printr-o specie intermediară.

Această teorie a fost larg acceptată la începutul pandemiei, dar odată cu trecerea timpului, oamenii de ştiinţă nu au găsit un virus nici la lilieci, nici la un alt animal care să corespundă semnăturii genetice a SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici