Facebook aplică VIP-urilor reguli mai puţin stricte decât pentru ceilalţi utilizatori

  • Dezvăluirea privind tratamentul special al vedetelor a fost făcută de Wall Street Journal.
  • Publicaţia susţine că programul XCheck a creat o modalitate de moderare a conţinutului pentru personalităţi.
  • De fapt, este un sistem de publicare a postărilor fără a fi introduse filtre speciale.
443 afișări
Imaginea articolului Facebook aplică VIP-urilor reguli mai puţin stricte decât pentru ceilalţi utilizatori

Facebook aplică VIP-urilor reguli mai puţin stricte decât pentru ceilalţi utilizatori

Pe Facebook există reguli diferite în funcţie pe faimă. Cel puţin aşa rezultă din cea mai recentă investigaţie realizată de Wall Street Journal prin dezvăluirea unui program intern folosit de reţeaua socială pentru a insera postările şi conţinutul utilizatorilor cunoscuţi într-un fel de listă alba. De fapt, aceştia nu sunt supuşi aceloraşi reguli de moderare precum ceilalţi membri.

XCheck are legătură cu 5,8 milioane de VIP-uri: politicieni, sportivi, activişti şi vedete de diferite tipuri, dezvăluie ancheta. Ar exista chiar un grup de moderatori instruiţi în acest sens, diferit de cel care se ocupă de celelalte conţinuturi.

Nu că ar fi existat o nevoie prea mare pentru această echipă specială, având în vedere că, după cum a raportat ziarul, doar 10% din postările VIP au fost cu adevărat examinate.

Neymar, tratament special

Practic XCheck este un program care permite vedetelor să poată partaja conţinut fără restricţii speciale.

Conform datelor citate în articol, fotbalistului brazilian Neymar este unul dintre avantajaţi. Brazilianul a publicat fotografia unei femeie dezbrăcate care îl acuzase de hărţuire sexuală, un conţinut altfel blocat imediat de platformă, dar care în acest caz nu a fost şters din cauza moderaţiei speciale. Imaginea a fost astfel vizualizată de aproape 60 de milioane de ori, înainte de a fi eliminată efectiv de pe platformă.

Facebook a răspuns anchetei de Wall Street Journal susţinând că raportul citează problemele din trecut, cărora le caută o soluţie, reamintind angajamentul platformei de a găsi soluţia corectă între moderare, acurateţe şi viteză de partajare.

Conform ziarului, şi contul lui Donald Trump a fost introdus în programul XCheck.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici