Facebook elimină grupurile anti-mască din reţea pentru răspândirea dezinformării în privinţa COVID-19

  • Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platforma sa
  • Grupul „Unmasking America!” avea peste 9000 de membri
  • Postările de pe grup au condus la dezinformarea în masă a utilizatorilor în privinţa COVID-19
318 afișări
Imaginea articolului Facebook elimină grupurile anti-mască din reţea pentru răspândirea dezinformării în privinţa COVID-19

Sursa foto: captură foto / Facebook

Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platformă pentru încălcarea politicilor sale împotriva răspândirii dezinformării cu privire la COVID-19. Grupul „Unmasking America!” avea peste 9000 de membri, iar conţinutul postat nu prezenta informaţii eronate legate de coronavirus.

De altfel, este unul dintre zecile de grupuri care pot fi accesate uşor la o simplă căutare. Tema este de obicei, aceeaşi: grupurile se opun ideilor promovate de experţii din domeniul sănătăţii în privinţa modului în care criza coronavirusului este gestionată la nivel de grup.

Conform regulilor Facebook, dacă un grup postează constant ştiri false, platforma va afişa utilizatorilor mai puţin conţinutul grupului în News Feeds şi va înceta să sugereze persoanelor să se alăture grupului pentru a reduce creşterea acestuia. Dar în contextul actual, reţeaua socială a decis să elimine toate grupurile care au rolul de a dezinforma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici