Germania ar putea interzice ChatGPT din cauza îngrijorărilor legate de securitatea datelor

Germania ar putea călca pe urmele Italiei şi ar putea interzice ChatGPT din cauza îngrijorărilor legate de securitatea datelor, a declarat comisarul german pentru protecţia datelor într-un interviu pentru ziarul Handelsblatt.

553 afișări
Imaginea articolului Germania ar putea interzice ChatGPT din cauza îngrijorărilor legate de securitatea datelor

OpenAI, susţinută de Microsoft, a scos ChatGPT din funcţiune vineri în Italia, după ce agenţia naţională de date a interzis temporar chatbotul şi a lansat o investigaţie privind o presupusă încălcare a normelor de confidenţialitate de către aplicaţia de inteligenţă artificială.

"În principiu, o astfel de acţiune este posibilă şi în Germania", a declarat Ulrich Kelber, adăugând că aceasta ar intra sub jurisdicţia statului, potrivit agenţiei Reuters.

Kelber a precizat că Germania a solicitat informaţii suplimentare din partea Italiei cu privire la interdicţie. Organismele de supraveghere a confidenţialităţii din Franţa şi Irlanda au declarat că au contactat, de asemenea, autoritatea italiană de reglementare a datelor pentru a discuta despre concluziile sale.

"Urmărim legătura cu autoritatea de reglementare italiană pentru a înţelege baza acţiunii lor şi ne vom coordona cu toate autorităţile de protecţie a datelor din UE în legătură cu această chestiune", a declarat un purtător de cuvânt al Comisarului pentru protecţia datelor din Irlanda.

OpenAI a transmis vineri că lucrează în mod activ pentru a reduce datele cu caracter personal în antrenarea sistemelor sale de inteligenţă artificială.

Pe de altă parte, Autoritatea de reglementare în materie de confidenţialitate din Suedia a declarat că nu intenţionează să interzică ChatGPT şi nici nu este în contact cu autoritatea de supraveghere italiană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici