Google ar putea percepe taxe pentru conţinutul premium generat de inteligenţa artificială

Google, motorul de căutare utilizat de peste un miliard de oameni din întreaga lume, analizează posibilitatea de a percepe taxe pentru conţinutul premium generat de inteligenţa artificială (AI).

110 afișări
Imaginea articolului Google ar putea percepe taxe pentru conţinutul premium generat de inteligenţa artificială

Google ar putea percepe taxe pentru conţinutul premium generat de inteligenţa artificială

Compania, deţinută de Alphabet Inc, ar fi în curs de revizuire a modelului său de afaceri şi analizează posibilitatea de a plasa o parte din produsele sale de bază în spatele unui paywall.

Ar fi prima dată când Google ar percepe taxe pentru oricare dintre conţinuturile sale.

Google a declarat că nu are nimic de anunţat "chiar acum".

Potrivit Financial Times, se pare că este în analiză adăugarea anumitor funcţii de căutare cu inteligenţă artificială la serviciile sale de abonament premium care oferă deja acces la noul asistent de inteligenţă artificială numit Gemini, versiunea Google a chatbotului viral ChatGPT.

Se pare că directorii nu au luat încă o decizie cu privire la momentul în care sau dacă vor merge mai departe cu această tehnologie, dar FT a afirmat că inginerii dezvoltă know-how-ul necesar pentru a implementa serviciul.

Motorul de căutare tradiţional al Google va rămâne gratuit, dar va continua să apară cu reclame alături de conţinutul căutat, pe care îl vor vedea şi abonaţii, a precizat FT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici