Google lansează avertizări pentru dispozitivele Samsung şi Pixel

  • Google introduce "Android Safe Browsing" (Navigarea Sigură Android) pentru a notifica utilizatorii cu privire la ameninţările de securitate în timp real.
  • Utilizatorii de Samsung şi Pixel primesc avertizări despre link-uri dăunătoare şi pagini web periculoase pe dispozitivele lor în timp ce navighează pe internet.
  • Sistemul include o funcţie de "protecţie împotriva ameninţărilor în timp real" pentru detectarea mai precisă a ameninţărilor de securitate.
36150 afișări
Imaginea articolului Google lansează avertizări pentru dispozitivele Samsung şi Pixel

Google lansează avertizări pentru dispozitivele Samsung şi Pixel

Google a introdus recent un nou sistem de avertizare pentru unele dispozitive Samsung şi Pixel, cu scopul de a îmbunătăţi securitatea utilizatorilor de Android, informează Forbes. Acest pas vine în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de malware-ul care vizează dispozitivele Android, inclusiv cele din magazinul oficial Play Store.

Caracterul deschis al platformei Android a furnizat un teren fertil pentru ameninţările cibernetice, cu malware-ul devenind din ce în ce mai sofisticat. Disponibilitatea seturilor de instrumente malware DIY pe platforme precum Telegram a accentuat şi mai mult problema, facilitând atacatorilor executarea activităţilor maliţioase fără a apela la dark web.

Raportat de Mishaal Rahman pe X, noul sistem de avertizare împotriva ameninţărilor începe să apară acum pe anumite dispozitive Samsung şi Pixel în timp ce utilizatorii navighează pe web. Deşi această caracteristică a fost iniţial observată în versiune beta în octombrie, apariţia sa bruscă pe dispozitivele utilizatorilor i-a luat pe mulţi prin surprindere.

Sistemul, denumit "Navigare sigură Android", funcţionează în fundal şi poate notifica utilizatorii cu privire la ameninţările de securitate, cum ar fi link-urile şi paginile web dăunătoare. Include un comutator pentru "protecţie împotriva ameninţărilor în timp real" pentru a permite detectarea mai precisă a ameninţărilor.

Această iniţiativă reflectă eforturile continue ale Google de a consolida măsurile de securitate pentru utilizatorii de Android şi de a-i proteja de ameninţările cibernetice potenţiale în timp ce navighează pe web. Prin furnizarea de avertizări în timp real şi îmbunătăţirea capacităţilor de detectare a ameninţărilor, Google îşi propune să protejeze dispozitivele şi informaţiile personale ale utilizatorilor de activităţile maliţioase şi de încercările de phishing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici