Google lucrează la un proiect secret: o cască de realitate augumentată

  • Este „război” între Meta, Google şi Apple pentru dezvoltarea dispozitivelor de realitate augumentată (AR) şi VR (virtual reality).
  • Meta are deja scoase pe piaţă mai multe căşti de acest fel, aşa că Google speră s-o prindă din urmă.
634 afișări
Imaginea articolului Google lucrează la un proiect secret: o cască de realitate augumentată
Cu numele de cod „Project Iris”, un proiect top secret marca Google, compania urmăreşte dezvoltarea unui dispozitiv propriu de AR. Cel puţin, asta declară nouă nume mari din companie, sub protecţia anonimatului, conform The Verge.
 
Prototipurile pentru casca autonomă sunt dezvoltate în cadrul unităţii din San Francisco şi seamănă, momentan, cu o pereche de ochelari de schi, fără a fi necesară o conexiune mobilă prin thethering, ci probabil, doar o legătură cloud. 
 
Sistemul de operare va fi susţinut de o versiune modificată de Android, va avea camere care vor urmări mişcările, iar chipset-ul va fi unul intern. 
 
Nu se ştie încă dacă casca va avea şi input-ul celor de la Pixel. 
 
Însă încă se lucrează la dezvoltare , iar Google speră să poată scoate casca pe piaţă în 2024. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici