India a devenit prima ţară care a reuşit să aselenizeze la polul sud al Lunii

India a devenit prima ţară care a reuşit să coboare o navă pe suprafaţa Lunii, la polul sud, potrivit Sky News.

2520 afișări
Imaginea articolului India a devenit prima ţară care a reuşit să aselenizeze la polul sud al Lunii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Chandrayaan-3 a aterizat miercuri la şase săptămâni după ce a fost lansată la bordul unei rachete de la un port spaţial din Andhra Pradesh.

Misiunea istorică a început pe 14 iulie. Este cea de-a treia misiune a indienilor pe Lună, dar este prima care produce o aselenizare în apropierea polului sudic, puţin explorat. Totodată, India este a patra ţară care a realizat o aselenizare, după SUA, fosta URSS şi China.

Misiunea indiană vizează coborârea pe lună a unui vehicul numit Vikram. Acesta se află în modulul de aterizare. Ulterior, roverul cu şase roţi se va catapulta de la bordul navei şi se va plimba printre rocile şi craterele de pe suprafaţa planetei, adunând date şi imagini care vor fi trimise pe Pământ pentru a fi analizate.

Aparatul este conceput pentru a efectua teste privind compoziţia suprafeţei lunare, precum şi pentru a monitoriza activitatea seismică, temperatura şi nivelul radiaţiilor. De asemenea, va încerca să detecteze prezenţa gheţii în solul lunar.

Polul sud prezintă un interes deosebit pentru oamenii de ştiinţă, care cred că în interiorul craterelor ar putea fi apă. Dacă se va face o astfel de descoperire, apa îngheţată din roci ar putea fi transformată şi ar permite călătorii cu echipaj uman de lungă durată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici