Inteligenţa artificială domină evenimentul anual VivaTech de la Paris

  • Mii de pasionaţi de tehnologie s-au prezentat miercuri la VivaTech, autoproclamat cel mai mare eveniment de startup-uri din Europa, care are loc la Paris.
  • Inteligenţa artificială a fost cea mai importantă în acest an.
80 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială domină evenimentul anual VivaTech de la Paris

Inteligenţa artificială domină evenimentul anual VivaTech de la Paris

Pe parcursul a patru zile, evenimentul, aflat la cea de-a opta ediţie, va găzdui peste 150.000 de invitaţi, 11.000 de startup-uri şi 450 de vorbitori, potrivit organizatorilor.

Vedetele vor urca pe scenă joi - se aşteaptă ca fostul emisar pentru climă şi secretar de stat al SUA, John Kerry, să militeze pentru o revoluţie tehnologică ecologică, iar miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla, SpaceX şi X, va apărea prin legătură video pentru a răspunde la întrebările publicului, conform AFP.

„Inteligenţa artificială se va afla în centrul a tot ceea ce veţi vedea", a declarat fondatorul VivaTech, Maurice Levy, în discursul său de deschidere.

Pe aceeaşi scenă, ministrul francez pentru afaceri digitale, Marina Ferrari, a îndemnat publicul: „Nu vă fie frică" de inteligenţa artificială.

„Odată cu accelerarea IA, trăim o adevărată revoluţie, care ar putea fi comparată cu tipărirea sau electrificarea", a spus ea.

Pe lângă avertismentele cumplite din partea criticilor că AI ar putea cuceri lumea, tehnologia utilizează resurse energetice vaste.

Firme precum OpenAI, care utilizează informaţii disponibile public pentru programele lor, sunt acuzate pe scară largă de încălcarea drepturilor de autor şi a confidenţialităţii - cel mai recent, acestea au cerut scuze actriţei Scarlett Johansson după ce părea că i-au folosit vocea pentru chatbotul lor.

Pe „Aleea inteligenţei artificiale", firme din Franţa până în Coreea de Sud au demonstrat modul în care inteligenţa artificială poate fi folosită pentru orice, de la controlul dispozitivelor din casă prin mişcări ale mâinilor, la lupta împotriva dezinformării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici