Intrăm într-o nouă era a IT-ului! Şeful Nvidia: Oricine poate fi acum programator / Am ajuns la punctul de inflexiune al unei noi ere informatice

Directorul executiv al Nvidia anunţat o nouă eră a calculatoarelor în care "toată lumea este programator", în timp ce compania a prezentat o nouă platformă de supercomputere pentru a rămâne în fruntea revoluţiei inteligenţei artificiale.

14442 afișări
Imaginea articolului Intrăm într-o nouă era a IT-ului! Şeful Nvidia: Oricine poate fi acum programator / Am ajuns la punctul de inflexiune al unei noi ere informatice

Intrăm într-o nouă era a IT-ului! Şeful Nvidia: Oricine poate fi acum programator / Am ajuns la punctul de inflexiune al unei noi ere informatice

Jensen Huang a avertizat, într-un discurs ţinut în Taiwan, că industria tehnologică tradiţională nu va ţine pasul cu progresele inteligenţei artificiale, adăugând că tehnologia a redus drastic bariera de intrare în domeniul codării, scrie FT.

"Am ajuns la punctul de inflexiune al unei noi ere informatice", a declarat Huang, susţinând că AI-ul permite acum persoanelor să creeze programe prin simpla introducere de comenzi.

"Toată lumea este programator acum. Trebuie doar să spui ceva computerului", a adăugat el, descriind combinaţia dintre calculul de înaltă performanţă şi AI-ul generativ ca fiind "o reinventare de la zero".

Cantitatea mare de software open-source disponibil online a oferit un teren de antrenament fertil pentru sistemele de inteligenţă artificială generatoare de coduri. Sistemul Codex al OpenAI, antrenat parţial pe software open-source, oferă dezvoltatorilor de software indicaţii cu sugestii privind liniile de cod care trebuie scrise în continuare.

GitHub, un serviciu Microsoft pentru dezvoltatori, care exploatează Codex, a declarat că platforma a înjumătăţit timpul necesar pentru crearea de cod nou, un salt uriaş în eficienţă după un deceniu de eforturi în mare parte ineficiente pentru a spori productivitatea.

Cererea de cipuri Nvidia pentru centrele de date a crescut vertiginos, inclusiv H100, o unitate de procesare grafică avansată (GPU) care reduce substanţial timpul necesar pentru a antrena programe precum ChatGPT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici