Limbaje de programare care îţi asigură un job. Cele mai căutate specializări şi tehnologii în IT

  • Un studiu realizat de Codecool arată cele mai căutate job-uri în IT
  • SQL, Java şi Javascript sunt cele mai căutate limbaje de programare
  • Specializarea Cloud Computing şi tehnologia AWS sunt în top
3518 afișări
Imaginea articolului Limbaje de programare care îţi asigură un job. Cele mai căutate specializări şi tehnologii în IT

( A ) STIRILE Cele mai căutate limbaje de programare, specializări şi tehnologii în IT

Dacă vrei un job în IT, ar fi bine să ştii ce se caută. Anul trecut, România avea un deficit de peste 15.000 de programatori. De altfel IT-ul este unul dintre puţinele domenii neafectate de pandemie.

Compania Codecool a realizat un studiu despre cele mai căutate limbaje de programare, tehnologii şi specializări în 2020. Hai să-ţi dau detalii ca să ştii cum să te orientezi, sau să te re-orientezi.

În topul limbajelor de programare, realizat pe baza anunţurilor de pe site-urile de recrutare, conduce SQL, cu un mare salt de popularitate anul acesta, foarte căutat de companiile care operează cu volume mari de date, urmat de Java şi de Javascript.

Cele mai căutate specializări sunt cele legate de Cloud Computing, aşa cum era normal, dar apare şi o noutate, DevOps, adică legătura între software development şi IT operations, urmată de Business Intelligence.

Clasamentul celor mai căutate tehnologii e condus de Amazon Web Services, aproape la egalitate cu Angular, tehnologia folosită de web developeri, şi, ceva mai departe se situează tehnologia React.

Sigur, nu te împiedică nimeni să pleci din ţară, iar pentru asta, Adina Căciulatu, Marketing Manager CodeCool, îţi spune ce se caută acum pe plan mondial.

ADINA CĂCIULATU, Marketing Manager Codecool: În ceea ce priveşte cele mai populare limbaje de programare la nivel global, există un top format din Python, Go şi Rust, primele două sunt cel mai uşor de învăţat şi stau la baza foarte multor tehnologii, iar Rust se referă la partea de securitate, ceea ce este, de asemenea, un lucru vital când vorbim de partea de tehnologie. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici