Meta ia măsuri împotriva celor care încalcă confidenţialitatea conversaţiilor private de pe Facebook

Meta va implementa o nouă funcţie de a notifica utilizatorii în cazul în care pretinşi prietenii sau nişte persoane necunoscute le-au fotografiat conversaţiile de natură intimă sau compromiţătoare.

421 afișări
Imaginea articolului Meta ia măsuri împotriva celor care încalcă confidenţialitatea conversaţiilor private de pe Facebook

Sursa Foto-Flickr

În ultimii ani, mulţi utilizatori aveau obiceiul de-a încălca flagrant confidenţialitatea conversaţiilor private de pe Facebook Messenger, ca apoi să le posteze în spaţiul public sau să le transmită mai departe,fie prin mesageria privată, către alţi oameni, având scopul de a defăima şi bârfi persoanele respective cu care au conversat. Alţi utlizatori răuvoitori au fotografiat mesajele private compromiţătoare (în cele mai multe cazuri fiind vorba de poze nud) pentru scopul de şantaj. 

Degeaba ştergeai permanent mesajul compromiţător (funcţie recent adăugată de Meta) dacă aşa zisul prieten răuvoitor îl fotografia instant şi îl transmitea altor prieteni de-ai tăi fără ca tu să ştii. 

Conform legislaţiei europene, conversaţiile private de pe mesagerii şi email trebuie sa rămână private şi nu pot fi publicate sau răspândite fără consinţământul persoanelor în cauză. 

Acest delict nu va mai fi posibil în spaţiul european, măsura fiind deja implemetată în America de Nord. 

Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Meta, a anunţat că reţeaua de socializare Facebook va fi supusă unui update în câteva săptămâni. Noua funcţie instalată va notifica utilizatorii în cazul în care conversaţiile din mesageria lor privată au fost fotografiate. Măsura va fi aplicată şi pe Instagram, relatează publicaţia The Independent

Astfel spus, dacă eşti utilizator de PC şi apeşi tasta Print-Screen, interlocutorul cu care ai purtat o discuţie pe mesageria privată va putea vedea notificarea că tu ai făcut poza (în limba engleză va apărea ca utilizatorul X took a screenshot) şi ar putea să nu reacţioneze prea plăcut, ba ar putea să te dea în judecată. Măsura se aplică şi pe telefoane, Facebook folosind algoritmi care îţi preiau datele şi informaţiile despre fiecare activitate de pe platformă. indiferent că este publică sau privată. 

„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiţi o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversaţii cu soţia sa, Priscilla Chan. „De asemenea, adăugăm GIF-uri, autocolante şi reacţii şi la chat-urile criptate”, a adăugat fondatorul Meta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici