Mii de modele Tesla sunt rechemate în service în Germania. Elon Musk are mari probleme şi cu vânzările

Agenţia de circulaţie rutieră din Germania a anunţat că recheamă în service modelele Tesla Y şi 3 din cauza unei defecţiuni la sistemul automat de apel de urgenţă care afectează 59.000 de vehicule la nivel global.

6042 afișări
Imaginea articolului Mii de modele Tesla sunt rechemate în service în Germania. Elon Musk are mari probleme şi cu vânzările

Organismul de supraveghere KBA a precizat pe site-ul său din 29 iunie că o problemă de software a cauzat o defecţiune a sistemului eCall, care este conceput pentru a contacta automat echipele de intervenţie în cazul unui accident grav, scrie Reuters.

KBA a declarat că 59.129 de vehicule au fost afectate la nivel global, dar nu a precizat câte dintre acestea sunt înmatriculate în Germania.

Defecţiunea software reprezintă o durere de cap suplimentară pentru directorul executiv Elon Musk, după ce Tesla a declarat sâmbătă că a livrat cu 17,9% mai puţine vehicule electrice în al doilea trimestru faţă de trimestrul precedent, în condiţiile în care închiderea legată de COVID-19 din China a perturbat producţia şi lanţul de aprovizionare.

Musk a declarat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas şi Berlin "pierd miliarde de dolari" în timp ce se străduiesc să crească producţia din cauza lipsei de baterii şi a problemelor din China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici