Nailon reciclabil. Soluţia găsită de Huawei pentru a reduce impactul deşeurilor din oceane

847 afișări
Imaginea articolului Nailon reciclabil. Soluţia găsită de Huawei pentru a reduce impactul deşeurilor din oceane

Nailon reciclabil. Soluţia găsită de Huawei pentru a reduce impactul deşeurilor din oceane

Nevoia din ce în ce mai mare de a combate schimbările climatice şi de a controla emisiile de gaze cu efect de seră a determinat multe branduri să depună eforturi pentru a-şi reduce amprenta de carbon.
Echipamentul de pescuit abandonat, pierdut sau aruncat (ALDFG) contribuie major la poluarea oceanelor, afectând fauna marină şi având un impact extins asupramediului înconjurător. Având în vedere că se aruncă în oceane 640.000 de tone de ALDFG anual, Huawei a considerat că este nevoie să ia atitudine şi să confrunte această problemă de mediu globală. 

"Huawei caută în mod constant alternative pentru a-şi reduce amprenta de carbon. Având ca obiectiv combaterea ALDFG şi poluarea în ansamblu a oceanelor, Huawei a produs o curea de ceas din material compozit, realizată din nailon reciclabil, o alternativă mai sustenabilă la materialele plastice tradiţionale, spune compania..

De ce nailon reciclabil?

Cum majoritatea plaselor de pescuit moderne sunt fabricate din nailon, îndreptarea eforturilor de reciclare către acest tip de material oferă cea mai directă soluţie pentru atenuarea impactulului ALDFG asupra oceanelor noastre. Nailonul este un material rezistent şi poate dura sute de ani pentru a se descompune în mod natural. Acest tip de material poate avea un impact negativ semnificativ asupra faunei subacvatice, animalele marine încurcându-se în plasele abandonate. Totodată, în timp, nailonul se degradează în fibre subţiri care sunt ingerate de vieţuitoarele acvatice. Aceste fibre le pot bloca căile respiratorii, făcându-le dificilă respiraţia.

Pe lângă faptul că nailonul reciclat contribuie la reducerea deşeurilor din oceane, există şi alte efecte pozitive asupra mediului care provin din reciclarea acestui material. Producţia de nailon generează gaze cu efect de seră, cum ar fi protoxidul de azot, care este de 300 de ori mai potent decât dioxidul de carbon. În procesul de fabricaţie a nailonului se foloseşte, de asemenea, o sursă neregenerabilă – petrolul – lăsând în urmă o amprentă uriaşă de carbon. Faptul ca nailonul poate fi reciclat pe termen nelimitat, permite Huawei nu numai să-şi reducă amprenta totală de carbon, dar şi să aibă un impact pozitiv continuu asupra mediului.

Lucrând umăr la umăr cu organizaţii implicate în eforturile de colectare, Huawei a creat o curea din material compozit din nailon reciclabil. Pentru manufacturarea fiecărei curele se folosesc aproximativ 5-10 grame de nailon reciclat, astfel că această alternativă îi oferă companiei Huawei o abundenţă de material brut. Odată cu producţia fiecărei curele, Huawei contribuie la reducerea cantităţii de deşeuri de nailon şi adaugă totodată o caracteristică mai sustenabile produselor sale.

Mesajul Huawei de încurajare a sustenabilităţii

Prin utilizarea nailonului reciclabil, cureaua din material compozit a Huawei oferă o experienţă tactilă plăcută şi asigură o purtare zilnică confortabilă. Prin cea mai recent lansată serie HUAWEI WATCH 4, brandul îşi transmite, prin eforturile sale şi designul în ansamblu al smartwatchului, angajamentul faţă de sustenabilitate.

Pe lângă faptul că este prietenos cu mediul, nailonul reciclat s-a dovedit, de asemenea, a fi mai puternic, mai durabil şi mai uşor în comparaţie cu alte materiale reciclabile. Printr-un proces de convertire riguros, Huawei a dezvoltat o curea din material compozit care este realizată în întregime din nailon reciclabil. Cureaua unică oferăutilizatorilor o alternativă hipoalergenică care este blândă cu pielea. Deşi este uşoară, cureaua are şi o rezistenţă ridicată, fiind testată în timpul diferitelor activităţi zilnice pentru a-şi dovedi durabilitatea.

Odată cu seria HUAWEI WATCH 4, Huawei îşi propune să popularizeze mesajul cu privire la importanţa sustenabilităţii. Ceasul inteligent are un watch face cu tematică “Earth” care informează utilizatorii despre identificarea coordonatelor de longitudine şi latitudine, împreună cu ciclurile zi/noapte. Seria HUAWEI WATCH 4 vine, de asemenea, într-o carcasă albastră din titan de calitate specifică industriei aerospaţiale, care adoptă tehnologia PVD, potrivindu-se perfect cu interfaţa ceasului pentru a crea un aspect unic. Alături de cureaua din material compozit, seria HUAWEI WATCH 4 vine ca o reamintire constantă a modului în care cu toţii putem contribui la protejarea planetei, luând decizii conştiente cu privire la mediu.

Cureaua din material compozit lansată de Huawei îndeplineşte cerinţele stabilite de Global Recycle Standard (GRS), fiind realizată în întregime din nailon reciclat. Acest aspect indică angajamentul brandului de a reduce impactul asupra mediului înconjurător şi de a promova acţiunile sustenabile.

Acesta este doar un pas către un viitor sustenabil. Huawei continuă să caute modalităţi inovatoare de a dezvolta noi produse şi de a încorpora practici şi materiale durabile ori de câte ori este posibil. Compania Huawei consideră că avem cu toţii un rol de jucat în protejarea planetei şi este datoria noastră să fim consecvenţi în a ne oferi contribuţia.

HUAWEI WATCH 4 Pro, modelul Ocean Blue, poate fi achiziţonat în exclusivitate de pe HUAWEI Store la preţul de 2699 lei. Produsul beneficiază de o serie de avantaje la achiziţie:
    • 200 de lei extra reducere folosind codul “A200NOU”;
    • Livrare gratuită;
    • Plata în 12 rate fără dobândă;
    • Plata cu cardul Sodexo – Cadou Pass;
    • 1% înapoi în puncte HUAWEI;
    • Garanţie extinsă.

Despre HUAWEI Consumer BG

Produsele şi serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de ţări şi sunt utilizate de o treime din populaţia lumii. Au fost înfiinţate paisprezece centre de cercetare şi dezvoltare în ţări din întreaga lume, inclusiv Germania, Suedia, India şi China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele trei unităţi de afaceri ale HUAWEI şi acoperă smartphone-uri, computere şi tablete, wearables şi servicii cloud etc. Reţeaua globală a HUAWEI este construită pe o experienţă de peste 30 de ani în industria telecomunicaţiilor şi este dedicată furnizării celor mai recente progrese tehnologice pentru consumatori din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici