Noile iPhone-uri vor trebui să suporte încărcarea prin USB-C în UE. Anunţul făcut de Apple

Apple va trebui să respecte o lege a Uniunii Europene care obligă dispozitivele electronice să aibă portul de încărcare universal USB-C, a confirmat şeful de marketing al companiei.

776 afișări
Imaginea articolului Noile iPhone-uri vor trebui să suporte încărcarea prin USB-C în UE. Anunţul făcut de Apple

Dezacord între Apple şi UE. Noile iPhone-uri vor trebui să suporte încărcarea prin USB-C în statele membre

"Evident, va trebui să ne conformăm", a declarat Greg Joswiak, vicepreşedinte senior al Apple pentru marketing la nivel mondial.

Luni, miniştrii din statele membre ale UE au dat aprobarea finală pentru legea privind încărcătorul comun, ceea ce înseamnă că, până în 2024, dispozitivele electronice, inclusiv telefoanele mobile şi tabletele, vor trebui să suporte încărcarea prin USB-C, informează CNBC.

Aprobarea Consiliului European vine după ce şi alte organisme legislative ale UE au votat în favoarea legii care a fost elaborată timp de aproximativ 10 ani.

iPhone-ul de la Apple foloseşte încărcătorul Lightning. În conformitate cu viitoarea lege europeană, iPhone va trebui să suporte USB-C.

Joswiak nu a precizat când va introduce Apple USB-C pe smartphone-ul său emblematic, dar acest lucru ar trebui să se întâmple până în 2024.

Analiştii au declarat anterior pentru CNBC că iPhone-urile programate să fie lansate în 2023 ar putea fi echipate cu încărcare USB-C şi că este posibil ca Apple să introducă acest standard la nivel global, nu doar în Uniunea Europeană.

Deputaţii UE susţin că normele vor reduce risipa, deoarece consumatorii nu trebuie să cumpere un încărcător nou de fiecare dată când achiziţionează un dispozitiv. UE a afirmat că acest lucru va reduce producţia şi eliminarea noilor încărcătoare.

Joswiak s-a luat la harţă cu UE pentru legea privind încărcarea, recunoscând că cele două părţi au avut "un mic dezacord".

"Credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic şi mai bună pentru clienţii noştri dacă un guvern nu ar fi fost atât de prescriptiv", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici