Pe 14 noiembrie, NASA te invită la #LaunchAmerica, o misiune cu multe premiere

  • Pe 14 noiembrie, misiunea SpaceX, Crew Dragon, pleacă spre Staţia Spaţială
  • E o misiune care marchează multe premiere pentru SpaceX şi NASA
  • Urmăreşte lansarea de la Kennedy Center la 14.49, ora României
172 afișări
Imaginea articolului Pe 14 noiembrie, NASA te invită la #LaunchAmerica, o misiune cu multe premiere

Pe 14 noiembrie, NASA te invită la #LaunchAmerica, o misiune cu multe premiere

Dacă tot îţi plac lansările spre spaţiu, pe 14 noiembrie, NASA te invită la #LaunchAmerica. Nu e doar o altă misiune, e o misiune cu multe premiere.

Nava SpaceX, Crew Dragon va decola de la Kennedy Center din Florida, la ora 14:49, ora României.

Este primul zbor în care 4 persoane vor intra într-o capsulă de orice tip şi primul zbor cu 4 persoane al unei misiuni comerciale.

Shannon Walker va deveni prima femeie care zboară pe orbită într-o misiune comercială.

Japonezul Soichi Noguchi va deveni primul astronaut internaţional al misiunilor Crew Dragon, dar şi primul care zboară pe trei tipuri de vehicule orbitale – naveta spaţială americana, Soyuz-ul rusesc şi, acum, Crew Dragon.

Este şi primul zbor pentru pilotul Victor Glover, care e puţin copleşit de moment.

VICTOR GLOVER, astronaut Crew Dragon: Sunt încântat. Doar ocazia să merg în spaţiu este uimitoare, dar să pot merge într-un vehicul construit de această mare companie din California, de unde sunt şi eu, nu stau departe de sediul SpaceX, e extraordinar. Ca fost pilot de încercare, să poţi zbura cu un vehicul nou e un vis.

Cei patru astronauţi vor sta 6 luni pe Staţia Spaţială Internaţională, într-o misiune ştiinţifică. Şi sper că ţi-am dat destule motive să fii cu ochii pe Kennedy Center.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici