Piscinele nedeclarate din Franţa sunt descoperite de tehnologia AI

Descoperirea a mii de piscine private nedeclarate în Franţa a adus un câştig neaşteptat pentru autorităţile fiscale franceze, scrie BBC. În urma unui experiment realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI), au fost descoperite peste 20.000 de piscine nedeclarate.

2593 afișări
Imaginea articolului Piscinele nedeclarate din Franţa sunt descoperite de tehnologia AI

Piscinele nedeclarate din Franţa sunt descoperite de tehnologia AI

Acestea au adus venituri de aproximativ 10 milioane de euro, relatează presa franceză.

Piscinele pot duce la creşterea impozitelor pe proprietate, deoarece cresc valoarea proprietăţii, şi trebuie declarate în conformitate cu legislaţia franceză.

Software-ul, dezvoltat de Google şi de firma franceză de consultanţă Capgemini, a reperat piscinele pe imagini aeriene din nouă regiuni franceze în timpul unui test în octombrie 2021.

Regiunile Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute -Savoie, Vendée, Maine-et-Loire şi Morbihan au făcut parte din acest test - dar oficialii fiscali spun că acum ar putea fi implementat la nivel naţional.

În Franţa existau peste 3,2 milioane de piscine private în 2020, potrivit site-ului de date Statista, vânzările fiind deja în plină expansiune înainte de pandemia Covid.

Pe măsură ce tot mai mulţi angajaţi lucrau de acasă, s-a înregistrat o nouă creştere a cererii.

Potrivit ziarului Le Parisien, o piscină medie de 30 mp este taxată cu 200 de euro pe an.

Autorităţile fiscale spun că softul ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a găsi extinderi de locuinţe, terase sau foişoare nedeclarate, care joacă, de asemenea, un rol în impozitul pe proprietate.

Antoine Magnant, directorul general adjunct al finanţelor publice, a declarat pentru Le Parisien: "Vizăm în special extinderile de case, cum ar fi verandele. Dar trebuie să ne asigurăm că softul poate găsi clădirile cu o amprentă mare şi nu coteţul pentru câini sau căsuţa de joacă pentru copii", a adăugat el.

Această măsură vine după ce Julien Bayou, din partea partidului francez Europa-Ecologie Verzi, nu a exclus interzicerea noilor piscine private.

Într-o intervenţie la BFMTV, el a declarat că Franţa are nevoie de o "altă relaţie cu apa" şi că interzicerea ar fi "ultima soluţie".

"Provocarea nu este de a interzice piscinele, ci de a garanta nevoile noastre vitale de apă", a spus el.

Comentariile sale vin în contextul în care Franţa se confruntă cu cea mai gravă secetă înregistrată, care a lăsat peste 100 de municipalităţi fără apă potabilă.

În iulie, Franţa a avut doar 9,7 mm de ploaie, aceasta fiind cea mai secetoasă lună din martie 1961, a anunţat serviciul naţional de meteorologie Meteo-France.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici