Premieră absolută - mai mult de jumătate din populaţia globului foloseşte social media

  • În lume sunt 3,96 de miliarde de conturi active de social media.
  • 99% dintre utilizatori accesează social media de pe telefonul mobil.
  • Facebook conduce detaşat în clasamentul platformelor.
215 afișări
Imaginea articolului Premieră absolută - mai mult de jumătate din populaţia globului foloseşte social media

Premieră absolută - mai mult de jumătate din populaţia globului foloseşte social media

Ai din ce în ce mai mulţi prieteni în social media. Luna aceasta, numărul de utilizatori activi a depăşit jumătate din populaţia Pământului, ajungând la 3,96 miliarde.

Interesant e că marile concentrări de utilizatori nu sunt în Asia, cum te-ai aştepta, ci în America de Nord, Centrală şi de Sud.

99% dintre utilizatori accesează social media de pe telefonul mobil.

Facebook conduce detaşat în clasamentul platformelor, urmat de Youtube şi Whatsapp, iar în clasamentul celor mai vizitate site-uri conduc Google şi Youtube. În top regăsim şi domenii mai exotice, ca PornHub.

Cifrele respectă trendul şi la noi. În România sunt peste 11 milioane de utilizatori, 98% dintre ei fiind pe Facebook. Cristian Birta China, aka Chinezu, îţi explică mai bine de ce social media are tot mai mulţi fani.

„Utilizatorul se întâlneşte cu familia virtual, se râde, înjură pe alţii, obţine informaţii, se joacă, sunt o gămadă de beneficii. Obţine beneficii. Social media e ca ciocanul: poţi să baţi şi-un cui în care să-ţi atârni tabloul cu tine la mare, dar poţi să-ţi dai şi rău peste degete şi în timp ce-ţi dai peste degete, să-ţi dai şi în cap. Social media e o sculă, digitalul e o sculă, mare grijă cum o foloseşti”, a declarat acesta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici