Prima maşină electrică canadiană va fi rezultatul unui efort colectiv

  • O asociaţie a organizat un concurs pentru prima maşină electrică canadiană
  • A câştigat Şcoala de Design Industrial de la Universitatea Carleton din Ontario
  • Maşina va fi construită integral cu resurse canadiene
179 afișări
Imaginea articolului Prima maşină electrică canadiană va fi rezultatul unui efort colectiv

În vreme ce Tesla, Lucid, Wolksvagen sau Renault îşi fac singuri maşinile electrice, canadienii au găsit o altă metodă.

Asociaţia canadiană a Producătorilor de Piese de schimb, o organizat un concurs de design pentru prima maşină electrică din Canada, numit Project Arrow. Concursul a fost anunţat în ianuarie, la Consumer Electronics Show din Las Vegas, iar acum avem un câştigător.

Warren Ali, vicepreşedinte pentru inovaţii al asociaţiei a prezentat designul câştigător într-un stil personal. „N-aţi venit să-mi vedeţi mutra urâtă, aţi venit să vedeţi designul final, aşa că, doamnelor şi domnilor, iată Project Arrow”, spune el.

Câştigătorul este Şcoala de Design Industrial  de la Universitatea Carleton din Ontario. Acum, asociaţia aşteaptă propuneri din partea altor companii canadiene pentru propulsie, pile de combustie, materiale de construcţie, sisteme de conducere autonomă, pentru că şi construcţia maşinii va fi tot un efort colectiv, după cum spune Flavio Volpe, preşedintele asociaţiei canadiene.

Flavio Volpe, preşedinte APMA: Vom construi o maşină concept cu zero emisii, cu design integral canadian, cu inginerie integral canadiană, cu componente şi furnizori canadieni.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici