Primul vertiport Lilium, staţia pentru taxiuri aeriene cu decolare verticală, va fi gata în 2025

  • Compania Lilium vrea să construiască primul vertiport până în 2025
  • Vertiport este o staţie de taxiuri pentru vehiculele cu decolare verticală
  • Lilium a testat cu succes, anul trecut, primul său taxi aerian, Lilium Jet
1145 afișări
Imaginea articolului Primul vertiport Lilium, staţia pentru taxiuri aeriene cu decolare verticală, va fi gata în 2025

După ce anul trecut testau cu succes primul model de taxi zburător, cei de la Lilium au deja planuri mari şi vor să construiască primul vertiport în Florida, până în 2025. Poate ar trebui să te obişnuieşti cu acest cuvânt, vertiport, e un aeroport pentru vehiculele cu decolare verticală.

„Decolează şi aterizează vertical, este complet electric, acesta este Lilium Jet”, spune Daniel Wiegand, CEO Lilium. 

Nu sunt primii care se gândesc la aşa ceva, Uber a prezentat conceptul Skyport pentru maşinile lor zburătoare. Lilium a gândit vertiport-ul său ca o staţie de taxiuri pentru pasageri. Maşinile lor zburătoare pot acoperi o distanţă de 300 de kilometri şi pot transporta până la 5 pasageri.

Vertiport-ul din Florida va deveni standardul pentru reţeaua de taxiuri aeriene pe care Lilium o prefigurează. Elementele de construcţie vor fi pre-asamblate pentru reducerea costurilor şi a timpilor de construcţie.

Sigur, mai sunt multe de făcut, dar Lilium vrea ca până în 2025 taxiurile sale zburătoare să fie disponibile oriunde în lume.

„E un serviciu de mobilitate aeriană, e o companie de servicii. Produsul pe care-l vindem consumatorilor este un serviciu”, adaugă Daniel Wiegand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici