Renault colaborează cu muzicianul Jean-Michel Jarre în segmentul ingineriei acustice

Muzicianul Jean-Michel Jarre se alătură Renault în segmentul ingineriei acustice pentru a dezvolta experienţa sonoră a viitoarelor modele electrice ale mărcii. Colaborarea lor cuprinde trei domenii cheie, conform unui comunicat al producătorului auto.

258 afișări
Imaginea articolului Renault colaborează cu muzicianul Jean-Michel Jarre în segmentul ingineriei acustice

„Renault este un constructor auto aflat într-un proces de schimbare rapidă şi îmi doresc foarte mult să încorporez toate abilităţile mele de inginer de sunet în această lume unde experienţele sonore sunt numeroase”, spune Jean-Michel Jarre, artist si inginer de sunet.

Cele trei domenii sunt tehnologia „Less is More”, menită să proiecteze un sistem audio bun folosind cât mai puţine componente posibil, de noua semnătură sonoră a modelelor electrice (secvenţa de bun venit la intrarea în vehicul, întregul sistem audio - componente, locaţie, algoritmi, precum şi sunetul emis de vehiculele electrice atunci când rulează sub 30 km/h pentru a avertiza pietonii), precum şi serviciul „Sonic Road” care va va oferi pasagerilor coloana sonoră ideală, bazatî atât pe preferinţele muzicale ale şoferului, cât şi pe informaţii contextuale: locuri, peisaje, vreme sau chiar ora din zi. Jean-Michel Jarre a conceput o modalitate de a asocia datele contextuale detectate de maşină cu un anume conţinut muzical (muzică, podcasturi, ştiri...).

Renault şi Jean-Michel Jarre au semnat un parteneriat de cel puţin trei ani. Rezultatele colaborării lor vor apărea pe viitoarele modele electrice ale mărcii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici