Roscosmos anunţă că cercetătorii ruşi încep să proceseze primele date de pe nava spaţială Luna-25

Oamenii de ştiinţă ruşi au început să proceseze primele date primite de pe nava spaţială Luna-25, a anunţat duminică agenţia spaţială rusă Roscosmos.

2641 afișări
Imaginea articolului Roscosmos anunţă că cercetătorii ruşi încep să proceseze primele date de pe nava spaţială Luna-25

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Cercetătorii ruşi au pornit pentru prima dată echipamentele ştiinţifice de la bord.

"Luna-25 îşi continuă zborul către satelitul natural al Pământului; toate sistemele staţiei automate funcţionează corect, comunicarea cu aceasta este stabilă, balanţa energetică este pozitivă", a precizat Roscosmos într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia a lansat vineri prima sa navă spaţială pe Lună din ultimii 47 de ani, în încercarea de a fi prima naţiune care să realizeze o aselenizare uşoară la Polul Sud al Lunii, o regiune unde se crede că se găseşte apă în stare solidă, potrivit Reuters.

"Au fost obţinute primele date de măsurare ale zborului spre Lună, iar echipa ştiinţifică a proiectului a început să le proceseze", a declarat Roscosmos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici